Verdens største naturfotoudstilling udstilles i Danmark: Her kan du se billederne

Underholdning

11/01/2024

Foto: ©Nima Sarikhani / Wildlife Photographer of the Year
Foto: ©Nima Sarikhani / Wildlife Photographer of the Year

Skrevet af J. Bøgen

'Wildlife Photographer of the Year' er i fuld gang med at finde vinderen af årets publikumspris - og du er med til at afgøre, hvem der vinder!

Hvem skal løbe af med året publikumspris i 'Wildlife Photographer of the Year'? Skal det være en pukkelhval-unge, som går glip af en mundfuld modermælk, der hvirvles afsted med strømmen?

Eller en isbjørn, som har fundet sig en soveplads på et lille isbjerg?

Eller måske en hanelefant, som leder efter rådne grøntsager og frugt på en losseplads?

Valget er dit.

Og hvis du ikke har lyst til at vurdere, hvilket billede der er din favorit, ud fra kvaliteten på en telefon- eller tabletskærm, så har du faktisk også muligheden for at se billederne "i virkeligheden" her i Danmark.

Statens Naturhistoriske Museum har nemlig lavet en udstilling med de 25 finalister, så du kan gå rundt og se hver eneste lille, geniale detalje, inden du beslutter dig.

Selv, hvis du ikke lige når omkring museet, inden afstemningen slutter, er der stadig god grund til at lægge turen forbi museet. Udstillingen med de 25 finalister vil nemlig være tilgængelig på Statens Naturhistoriske Museum helt frem til d. 8. september 2024.

50.000 billeder skåret ned til 100

Juryen skulle gennemgå næsten 50.000 billeder indsendt af naturfotografer fra 95 forskellige lande for at udvælge de 100 fotos, som er med på årets udstilling, 'Wildlife Photographer of the Year'.

I december 2023 offentliggjort juryen så de 25 nominerede til årets People’s Choice Award, hvor vinderen bestemmes af publikum.

Du kan stemme på din favorit indtil 31. januar. Vinderen afsløres den 7. februar.

Se de 25 fantastiske fotos her, og giv din favorit din stemme

Besøg udstillingens britiske website

Fakta om 'Wildlife Photographer of the Year'

'Wildlife Photographer' of the Year blev oprindelig startet i 1965 af BBC Wildlife Magazine. Den havde tre kategorier og bestod af omkring 600 indsendte billeder.

I 1984 blev konkurrencen, som den er kendt i dag, skabt, og den tilrettelægges nu af Natural History Museum i London.

Konkurrencen blev fra begyndelsen den førende begivenhed af sin art for naturfotografer og voksede kraftigt gennem årene.