TV 2 klipper i "Den Sorte Svane": Oplysninger var ikke korrekte

Underholdning

14/06/2024

Foto: TV 2
Foto: TV 2

Skrevet af J. Bøgen

Det er i femte afsnit, der er blevet ændret.

Den 28. maj udkom 'Den sorte svane' på TV 2 Play.

Vi var nok mange danskere, som sad chokeret tilbage efter at have set TV 2-dokumentaren. 

Det har chokeret mange at se, hvordan underverdenen tilsyneladende samarbejder med alt fra advokater til tilsyneladende lovlydige rigmænd.

Efter dokumentaren blev vist i fjernsynet, er det ikke kun den almindelige borger, som mildest talt er i chok over de ting, der foregår i det miljø. Også en stor personlighed som Mette Frederiksen har været ude og reagere på TV 2-dokumentaren. 

En ting, vi alle kan blive enige om, er, at det i hvert fald skal stoppes. 

Siden dokumentaren kom ud, har der været en masse snak om den i medierne og ikke mindst i de danske hjem. Især TV 2-programmet "Skyggesiden" har gennemgået dokumentaren i de helt små detaljer, og nu viser det sig, at de har været nødt til at ændre i programmet, da det indeholdt ukorrekte oplysninger.

Kort før TV 2 sendte det sidste afsnit af "Skyggesiden", som er et opfølgende program til dokumentarserien "Den Sorte Svane", blev der foretaget en væsentlig ændring. Sikkerhedsfirmaet Guardian blev redigeret ud af programmet efter en henvendelse om ukorrekte oplysninger.

Det skriver fagbladet Journalisten.

Programmet blev oprindeligt udsendt på TV 2 Play, hvor det fremgik, at der var sket en redigering på grund af fejlagtige oplysninger om sikkerhedsfirmaet Guardian. Nyhedschef på TV 2, Jakob Kwon, bekræftede ændringen: "Programmet var optaget og nåede at udkomme på TV 2 Play. Så blev vi gjort opmærksom på, at der er nogle oplysninger i programmet, som ikke er faktuelt korrekte. Det tjekkede vi selvfølgelig ved at se programmet igennem igen og må erkende, at det er rigtigt, og så klipper vi det ud."

Ukorrekte oplysninger

I det femte afsnit af "Den Sorte Svane" blev det nævnt, at en erhvervsmand i Aalborg havde tætte forbindelser til både højprofilerede rockere og en direktør i sikkerhedsfirmaet Guardian. Denne oplysning blev tillagt stor betydning, da Guardian samarbejder med TV 2 om sikkerheden for hovedkilden og muldvarpen Amira Smajic.

Efter at Guardian kontaktede TV 2 med påstande om, at de fremlagte oplysninger ikke var korrekte, gennemgik TV 2 programmet igen og fandt, at der var tale om fejlagtige informationer. "Når vi bliver gjort opmærksomme på, at noget ikke er korrekt, er vi ikke for fine til at rette det. Det gør vi så hurtigt vi kan. Det er vi også forpligtede til i henhold til de presseetiske regler," sagde Jakob Kwon.

Redigeringen af programmet blev gennemført hurtigt, og TV 2 handlede i overensstemmelse med presseetiske regler ved at rette fejlen.

"Den sorte svane" består af 5 afsnit, og du kan se den ved at klikke her:

Hvis du herefter har lyst til at se det opfølgende program "Skyggesiden" kan du tilgå linket her: