Teenager vågnede fra koma: Talte pludseligt et fremmed sprog flydende

Underholdning

28/12/2022

Foto: Youtube.
Foto: Youtube.

Skrevet af Redaktionen

Han har aldrig talt andet end engelsk, siger den rystede familie, som ikke forstod et muk af, hvad deres søn sagde, efter han vågnede op fra koma.

Absurd. Umuligt. Utroligt. Kan det nu også passe?

Der er mange spørgsmål, man kan stille sig selv, når man hører og ser historien om Rueben Nsemoh, der fik sin tredje og mest alvorlige hjernerystelse sidste måned.

Rueben spiller fodbold for eliteholdet “Gwinnett County national team”, men sporten var ved at koste ham livet, da han ved et uheld fik et spark i hovedet af en medspiller, som sendte målmanden i jorden.

Sparket var så hårdt, at han stoppede med at trække vejret flere gange, efter at han først fik det skidt, kastede op og til sidst besvimede. Han blev fløjet direkte til hospitalet i Atlanta, USA, hvor han lå i koma

"Jeg husker ikke rigtig noget fra dén kamp," siger han i et interviewet med WSB TV.

Rueben Nsemoh var i koma i flere dage, men det mest opsigtsvækkende ved historien er, at han talte flydende spansk – og intet andet – da han vågnede igen.

Hans familie forstod ingenting. De taler ikke spansk og siger, at deres søn aldrig har lært det. Derfor var det også utroligt frustrerende, at Ruebens engelske var helt væk i samme ombæring.

Lægerne kunne ikke forklare, hvad der sker, men heldigvis er drengens engelske sprog tilbage igen – I takt med at det spanske er ved at forsvinde fra nethinden.

"Vores liv har ændret sig totalt," siger teenagerens mor, Dorah Nsemoh til WSB TV.

Deres dreng er i live og taler, hvilket alle naturligvis er taknemmeligt for, men han er for svag til at gå i skole, og han komme aldrig til at spille sin yndlingssport igen.

Der er derfor startet en indsamling for at hjælpe familien med de mange hospitalsregninger fra det selvbetalte sundhedssystem, og for at hjælpe familien med at føre et nogenlunde normalt liv efterfølgende.

De fik samlet mere end 100.000 sammen på den måde.