Tankevækkende – ser du nogensinde denne ting i dine drømme?

Underholdning

03/10/23 | 10:44

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mia R.

Vi har alle en, og mange af os bruger den mange gange hver eneste dag. Men ser vi den egentlig i vores drømme? Gør du?

I en tid, hvor teknologi dominerer vores dagligdag, vil mange nok finde det overraskende, at en bestemt genstand sjældent viser sig i vores drømme. Vi taler om vores mobiltelefoner.

Social mediedebat: Er mobiltelefoner i drømmeverdenen?

Sociale medier er delt i spørgsmålet om, hvorvidt mobiltelefoner optræder i deres drømme, og om de kan påvirke drømmens forløb. Et nyligt post fra en bruger ved navn @zephyr_on_call satte ild til denne debat med sin udtalelse:

”Hvordan kan det være 2023, og ingen har endnu fundet en tilfredsstillende forklaring på, hvorfor mobiltelefoner aldrig viser sig i vores drømme, når vi bruger dem 12 timer om dagen?”

Selvom forskning har vist, at vi drømmer flere gange hver nat, mener man, at op til 95 procent af vores drømme går tabt, når vi vågner op. Så selvom mange måske glemmer, at en iPhone har været en del af deres drøm, debatterer mange X-brugere (tidligere Twitter) nu, om de nogensinde faktisk har brugt en i drømmeland.

Kun en lille procentdel drømmer om mobiltelefoner

Ifølge en artikel fra Times of India drømmer kun 3,5 procent af voksne kvinder om mobiltelefoner. For mænd er denne procentdel endnu lavere, nemlig 2,6 procent. På trods af disse statistikker, og nogle brugere, der hævder at have set og brugt deres smartphones i drømme, er der stadig en livlig debat på sociale medier om, hvorvidt dette er sandt.

En generationskløft i drømme?

En X-bruger har en interessant teori om, at yngre mennesker faktisk drømmer om telefoner. Vedkommende skriver:

”Jeg har en teori; yngre mennesker drømmer faktisk om telefoner. Min yngre søster (16) drømmer om telefoner. Men hvorfor ikke ældre mennesker? Da voksne var unge og mest aktive i sindets kreativitet, var der ikke mobiltelefoner at forestille sig i drømme. Men den yngre generation havde mobiltelefoner omkring sig, da deres sind var mest kreativt aktivt, så telefoner er blevet en del af det, de forestiller sig i drømme.”

Denne teori kan måske forklare, hvorfor nogle af os, især de ældre, ikke ser vores telefoner i drømme. Er det en generationskløft, eller er det simpelthen, fordi vores hjerner vælger at fokusere på andre, mere fundamentale aspekter af vores liv i drømmeland?

Drømmer du om din mobil?

Uanset hvor ofte du bruger din telefon i det virkelige liv, er det tankevækkende at overveje, hvorfor sådan et vigtigt redskab sjældent optræder i drømmeverdenen. Drømmer du om din telefon, eller indser du det først nu? Det er bestemt værd at tænke over.

Kilde: Ladbible