Snehvide bliver genindspillet: Lagt for had på internettet

Underholdning

12/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Disneys moderne genfortolkning af "Snehvide og de syv dværge" fra 1937 vækker masser af kritik.

Man kan ikke sige Disney uden også at tænke på "Snehvide og de syv dværge".

Den animerede film om den forstødte prinsesse blev dengang hurtigt en eventyrlig klassiker. I dag betragtes den som en af tidens mest succesfulde lydfilm.

Men den virkelighedsbaserede film "Snow White," som får premiere i de internationale biografer i 2025, har hidtil skuffet mange Disney-fans - af flere grunde.

Det skriver Tag24.

Overhånd af politisk korrekthed

Mange online har svært ved at acceptere den amerikanske skuespillerinde Rachel Zeglers hudfarve med polske og colombianske rødder.

I originalen er Snehvide kaukasisk, mens den 22-årige har en let solbrun teint. Dette har ført til racistiske kommentarer og personlige fornærmelser mod Zegler på de sociale medier.

Også den tilsyneladende politisk korrekte fremstilling af de syv dværge, hvoraf en nu er en kvinde, har skabt utilfredshed blandt mange fans.

De syv dværge fra originalen bliver i genindspilningen syv magiske skabninger med forskellig hudfarve. Kun en af skuespillerne er dværgvækst.

Udtalelser vækker vrede

Men det er ikke kun rollebesætningen, som mange kommentatorer kritiserer som "woke," der efter fansenes mening udgør et problem.

Også hovedrolleindehaveren selv har med sine udtalelser om originalfilmen ikke skabt meget sympati.

Zegler kaldte prinsen for en "stalkende" og bebudede en moderne ændring af historien, hvor Snehvide ikke længere er forelsket i ham, men drømmer om at være en "leder." Desuden fortalte hun, at hun ikke havde set originalen i 16 år.

Om Disneys nyindspilning, som allerede må tåle enorm had og spot, til sidst bliver en fiasko eller en overraskelsessucces, vil anmeldelserne og besøgstallene vise i marts næste år.