55% af de danske rejsende vil gerne prøve nye typer mad når de er ude at rejse*, så Booking.com har set nærmere på anmeldelser fra rejsende** for at kunne præsentere en liste over de bedste kulinariske rejseoplevelser for dem der er på jagt efter enestående kvalitet og service i topklasse. Fra de kendteste gourmet-hovedstæder til skjulte gastronomiske perler. Disse seks lækre rejsemål får munden til at løbe i vand på ingen tid.
São Paolo, Brasilien
São Paolo er en af de mest spændende gastronomiske hovedstæder i verden og er det mest anbefalede rejsemål til gourmetoplevelser blandt rejsende fra hele verden på Booking.com. Her finder du hele 9 af de 14 Michelin-restauranter i Brasilien, og byens madscene er noget du ikke må gå glip af. Du skal bl.a. prøve den brasilianske delikatesse "coxinha", en gylden, strimlet kyllingekroket der er formet som et kyllingelår, og "feijoada", en kraftig, sort bønnestuvning. Begge retter er på menuen på mange af de livlige caféer, barer og madmarkeder. Du kan få et større kendskab til streetfood på en privat tur til markeder i São Paulo, hvor du kan smage lokale delikatesser og lære om byens bedste madmarkeder.
Her skal du bo: Med sin elegante "Milano møder Manhattan"-stil og fantastiske placering i hjertet af det eksklusive Jardins-kvarter er det elegante Hotel Fasano São Paulo det ultimative sted at overnatte for dig der vil have en førsteklasses gourmetoplevelse i byen. Hotellet har indendørs pool, jazzbar og en af de bedste spaer i Brasilien. Der er desuden også en restaurant med Michelin-stjerne på stedet, der serverer moderne italienske menuer med håndlavet pasta og fisk og skaldyr. Tæt på hotellet ligger D.O.M. der regnes for at være den 9. bedste restaurant i verden. Den drives af den verdensberømte kok Alex Atala, og her kommer de mest autentiske smage af det brasilianske køkken til live.
Madrid, Spanien
Denne dynamiske hovedstad der er kendt for museer i verdensklasse og en afslappet livsstil, har en fantastisk madscene fyldt med internationalt trænede kokke der eksperimenterer med nye ingredienser og teknikker. Madrid har over 20 Michelin-restauranter med kokke i verdensklasse og er stedet at besøge for dig der ønsker en eksklusiv madoplevelse. Hvis du vil udforske byens madkultur, kan du tage på en privat kulinarisk tur med guide hvor du kan besøge mange forskellige spisesteder, tapasbarer og madmarkeder, smage lokale specialiteter og få et indblik i Madrids kulinariske traditioner.
Her skal du bo: Det moderne NH Collection Madrid Eurobuilding der er med i vores program for bæredygtige overnatningssteder, har en på samme tid minimalistisk og farverig indretning og tager den eksklusive gourmetoplevelse til et helt nyt niveau. Hotellet huser den 3-stjernede Michelin-restaurant DiverXO, der er skabt af Dabiz Muñoz, som er anerkendt verden over for sin kreativitet og dristige tilgang til madlavning. Retten "Galician lobster waking up on the beaches of Goa" kombinerer tandoor-tilberedning med sushi-ris og en hummerhoved-vindaloo – og ligner et sandt kunstværk på tallerkenen.
Rimini, Italien
Rimini er en af Italiens helt store skjulte perler og byder på fantastiske gyldne strande ved Adriaterhavet, smuk historisk arkitektur og en spændende madscene. Det er ikke mærkeligt at denne kystby, hvor livet kredser om lækker mad, er et af de mest anbefalede rejsemål for gourmetmad af rejsende på Booking.com. Du kan komme på gastronomisk eventyr på en streetfood-tur for små grupper, hvor du sammen med en erfaren guide kommer rundt i Riminis brostensbelagte gader og smarte piazzaer for at udforske Italiens kulinariske klassikere. Den lokale streetfood omfatter lækre delikatesser som f.eks. Riminis signaturret, "Piada", som består af usyret brød der serveres varmt og fyldt med blød ost.
Her skal du bo: Stilfulde Un Open Space in Centro Storico er en smukt møbleret og stor etværelseslejlighed i en bygning fra det 17. århundrede i centrum af byen. Et par gader derfra ligger Abocar Due Cucine, den eneste restaurant i Rimini med en Michelin-stjerne. Restauranten ligger i en skøn gårdhave og byder på en menu der kombinerer italienske og argentinske smagselementer. Du er bl.a. nødt til at prøve deres "soyotta", sojasovs med skalotteløg fra Romagna-regionen, en ret der er fuld af teknik og lokale traditioner, og som er blevet stedets signaturret.
Hongkong, Hongkong
Hongkong er et sandt gourmetparadis, og her finder du også verdens mest prisvenlige restaurant med en Michelin-stjerne. Det lille spisested Tim Ho Wan ligger i Mongkok-kvarteret, hvor der findes massevis af streetfood, og sælger kurve med dim sum for under 2 USD. Sørg for at stille dig i kø i god tid da denne budgetvenlige restaurant er utroligt populær. Blandt de mest populære retter finder du bagte boller med grillet svinekød og pandestegte kålrabikager, en ret der associeres med det kinesiske nytår, men som er populær hele året rundt.
Her skal du bo: Find et helle fra byens stress og jag på The Langham Hong Kong, et elegant hotel der er med i programmet for bæredygtige overnatningssteder, og som har et stort udvalg af faciliteter såsom opvarmet pool på tagterrassen, døgnåbent fitnesscenter og privat champagnerum. Blandt de fem restauranter på stedet finder man legendariske T'ang Court, som har 3 Michelin-stjerner og er overdådigt indrettet i bordeauxrøde og guldfarvede nuancer. Restauranten byder på en menu bestående af tidløse kantonesiske specialiteter fra Kinas guldalder, f.eks. pekingand og guldstegte krabbeklør samt overdådige hummer- og abaloneretter. Den fortjener sine tre guldmedaljer fra Hong Kong Tourism Boards Best of the Best Culinary Awards.
Lyon, Frankrig
Denne dynamiske by er kendt som Frankrigs gastronomiske hovedstad og har imponerende 17 restauranter med Michelin-stjerner. Byen er et af de mest anbefalede rejsemål for gourmetmad af rejsende på Booking.com. Byens køkken kombinerer ingredienser fra nord med årstidens friske grøntsager, vin og olivenolie produceret i dalene længere sydpå. Gæsterne kan nyde traditionelle retter i bistroerne med ternede duge i Vieux Lyon eller tage på en kulinarisk tur med guide for at lære om Frankrigs kulinariske kultur og besøge fem forskellige steder for at smage lækre lokale delikatesser.
Her skal du bo: Smagfuldt indrettede Quai-Royale er en toværelseslejlighed med udsigt til Rhône-flodens bred og har alle moderne bekvemmeligheder. Blot et stenkast derfra finder man den prisbelønnede restaurant La Mère Brazier med to Michelin-stjerner, hvor gæsterne kan opleve sjælen i Lyons køkken. Stedet åbnede i 1921 og er blevet en haute cuisine-institution der gennem årene har haft besøg af mange politikere og berømtheder. Nu tilbyder de moderne fortolkninger af klassikerne, bl.a. deres signaturret, kylling fyldt med sort trøffel, og til alle retter er der også et imponerende vinkort.
Dubai, De Forenede Arabiske Emirater
Dubai er berømt for sine brunchbuffeter om fredagen, overdådige begivenheder med stationer hvor kokkene står og laver maden, samt store mængder drikkevarer. Der er desuden også et stigende fokus på det lokalt funderede køkken. Byen er som skabt til foodies med et væld af instagram-venlige restauranter, gadekøkkener og food trucks, hvor man finder mad fra næsten hele verden. Hvis du gerne vil udforske byens madscene, kan du tage på en streetfood-tur i Dubai, hvor deltagerne kommer rundt i gaderne i Dubais gamle bydel og kan opleve byens traditionelle madkultur. Her kan du prøve en række forskellige arabiske, indiske og asiatiske retter i løbet af den fire timer lange private tur.
Her skal du bo: I gåafstand fra Jumeirah Strand og med udsigt til den ikoniske Dubai Marina finder man det stilfulde InterContinental Dubai Marina, an IHG Hotel der tilbyder fitnesscenter, spa og udendørs pool samt ni eksklusive restauranter og barer. Marina Social drives af kokken Jason Atherton, der er blevet belønnet med Michelin-stjerner, og tilbyder middelhavsinspirerede retter og fantastisk udsigt over marinaen. Restauranten er blevet kåret som Dubais bedste europæiske restaurant i 2021 og har alt lige fra tværreb der har været på grillen i 15 timer, til hummerlinguine og kreative retter som f.eks. "tomat og burrata", en hel tomat med en burrata indeni.