Programmet er klar: Her er 14 højdepunkter til Bogforum 2023

Underholdning

01/09/2023

Foto: Bellagroup A/S
Foto: Bellagroup A/S

Skrevet af J. Bøgen

Skal du med?

Når landets største litteraturfestival vender tilbage for 31. gang i weekenden d. 3.-5. november, bliver det i et Bella Center fyldt til bristepunktet med læseglade litteratursjæle i alle aldre og et program, der bugner af oplevelser fra det smalle til brede - fra det lokale til det internationale.

Oven på sidste års publikumssucces er målet for Bogforum at vende tilbage til præ-pandemiske højder med et gæstetal over 35.000.

Med et nyt manifest, styrkede branchefællesskaber og et målrettet fokus på at udbygge oplevelsen for børnefamilier med formatet 'Børnenes Bogforum', er ambitionsniveauet højt for 2023-udgaven af Danmarks største litteraturfestival.

Et levende litteraturfællesskab

Kernen i det hele er et uændret fokus på det gode indhold, hvor et væld af genrer og tilhørende subkulturer finder vej fra de skrevne og indtalte sider over i et fysisk interessefællesskab midt på Amager.

Årets program bærer derfor fortsat præg af en stærk tro på, at det akkurat er i mødet mellem det smalle og det brede, det skæve og det velkendte, det kommercielle og det kunstneriske, det fysiske og det digitale, debutanterne og mastodonterne, spirende frø og lysende stjerner, at litteraturen for alvor lever.

Det samlede program for Bogforum 2023 ligger nu klar til at blive udforsket i detaljen. Men for overblikkets og appetitvækningens skyld, har vi herunder samlet 14 bud på højdepunkter, enhver besøgende bør skrive sig bag øret.

14 højdepunkter blandt hundredevis af oplevelser

 • Jussi Adler-Olsen: Syv m2 med lås
  Jussi indtager Store Scene med sidste bind i serien om Afdeling Q med Carl Mørck, Rose og Assad, som udkommer op til Bogforum.

 • Alberte Winding og Katrine Marie Guldager: Den Vrede Kvinde
  De to aktuelle romanforfattere mødes til en snak om den vrede kvinde og hendes plads i litteraturen.  

 • Helle Helle: Hafni fortæller
  Den rasende populære og prisvindende, danske forfatter fortæller om hendes nye roman, Hafni fortæller.

 • Valérie Perrin: Fransk litteraturs store historiefortæller
  Vand til blomster-forfatteren skriver på vidunderlig vis om livets små og store glæder og sorger. Mød hende i samtale med Tore Leifer om hendes seneste roman, Tre.

 • Solvej Balle og Vigdis Hjorth: Nordisk topmøde
  Vinder af Nordisk Råds Litteraturpris 2022 taler med Norges store, internationale forfatter om tid, virkelighed og fortælling.

 • Niels Hausgaard, , Lydmor, Katinka, Michael Falch og Johnny fra Kandis
  Alle de bogaktuelle musikere kommer på Bogforum. Hør dem fortælle om levet liv, samtalens kraft, kærligheden og musik i litteraturen.

 • Lærke Bagger og Christine Feldthaus: Knit it out
  Find garnet og pindene frem: Landets mest hypede samtalestrikkere deler ud af opskrifter, teknikker og tanker.

 • Med Puk Damsgård gennem Afghanistan

  Puk Damsgård tager publikum med på en rejse gennem Afghanistans hovedfærdselsåre, når hun portrætterer Talibans sejr og Vestens politiske og militære kollaps.

 • Maren Uthaug: Ting jeg gjorde
  Striberne flyver om ørerne, når Maren Uthaug gæster Bogforum med en specialudgave af sin forestilling, som spillede for udsolgte sale på Teater Republique.

 • Vores alle sammens fremtid: Klimaet fylder - også på Bogforum
  Nyt, nærværende tema med bl.a. Theis Ørntoft, Jens Smærup Sørensen, Kristian Leth, Sebastian Merril, Victor Boy Lindholm, Christian Bennike og Oxford-professor Peter Frankopan.

 • Folkekære kunstnere: I samtaler om alt fra venskaber til livsudfordringer
  Mød bl.a. Ghita Nørby, Jim Lyngvild, Lisbet Dahl, Ulf Pilgaard, Hella Joof, Jørgen Leth, Lars Hjortshøj, Thomas Bo Lasen, Leif Sylvester, Søren Lerby og Claus Meyer.

 • 2 x Generation Y: Nye fællesskaber og kærlighedens begrænsninger
  Anderledeshed og kapitalistisk kærlighed er på programmet i samtaler med bl.a  Anna Juul, Caspar Eric, Asta Olivia Nordenhof og Johanne Lykke Naderehvandi.

 • Marvel, Disney og meget mere: Mød de internationale comics-stjerner
  Chris Claremont, Eric Robinson og mange flere er med, og så taler Sværd & Trolddom-skaber Ian Livingstone med Maria Månson, Henrik Exler og Morten Gottschalck.

 • Det er for børn!: Børnebogsforum skifter navn til Børnenes Bogforum

  Med en helt ny arenascene, flere legepladser og et hjernekrøllende, inspirerende og legesygt line-up, bliver Børnenes Bogforum større end nogensinde før: En familieoplevelse helt i sin egen ret.

  Mød bl.a  Bluey, Børste, Gurli Gris, Paw Patrol, Karla fra Karlas Fantalastiske Klasse og Lollo & Bernie, og gør klar til oplevelser med Jasmin & Mika, Sebastian Klein, Kristian Gintberg, Sigurd Barrett, Silja Okking, Mille Gori, RobinSamse, Familien Fisker, Wulffmorgenthaler, Thomas Buttenschøn og Far & Papa med deres store spørgeshow.

Kilde: Bellagroup A/S