Netflix ville blokere brugere - nu trækker giganten i land

Underholdning

03/02/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der var en hel del problemer med selskabets plan.

Streamingglade danskere har de seneste måneder fuldt nervøst med i, hvad der rører sig.

Flere store tjenester har nemlig varslet tiltag, der skal forhindre deling af kodeord, da det simpelthen går ud over sleskabernes indtjening.

Senest har Netflix for eksempel meldt ud, at de ville ende med at blokere brugere, der forbryder dig mod streamingtjeneste nye tiltag mod snyd, og det var et tiltag af de mere indgribende.

Det gik nemlig ud på, at Netflix kunne se sig nødsaget til simpelthen at blokere brugere, der deler kodeordet til deres abonnement med venner og familie. Det skriver Ekstra Bladet.

Et ret markant skridt, da tjenestens nye tiltag blandt andet gik ud på, at man fremover kun måtte bruge Netflix-abonnementet inden for husstanden .

Det skulle forstås på den måde, at Netflix ville kræve, at brugerne identificerer en 'primær lokation' for alle konti, der bor i samme husstand. Herefter skulle brugerne logge ind på husets wifi mindst én gang hver 31. dag.

Men nu laver giganten en kovending på netop punktet om blokering.

Massiv kritik

Punktet om en mulig sanktionering i form af blokering er nemlig nu fjernet fra Netflix' retningslinjer på tjenestens hjemmeside.

I stedet peger Netflix nu på, at koder vil blive sendt via mail og sms for at verificere, at en given bruger faktisk har tilladelse til at logge ind på flere forskellige enheder.

Hovedårsagen bag kritikken af de mulige sanktioner er, at IP-adresser, som skulle bruges til at spore brugen af abonnementet, kan skifte, hvis man får en ny router eller benytter sig af VPN-software, der anonymiserer ens IP-adresse.

Derfor kunne man risikere en blokering, selvom man reelt ikke havde delt sit kodeord eller sin konto med nogen.

Netflix har i længere tid varslet nye tiltag mod deling af konti og kodeord, men i første omgang bliver de forskellige initiativer testet af i Sydamerika. Hvornår eventuelle tiltag så bliver rullet ud til resten af Verden, herunder Danmark, er ikke til at sige.