Mere end 14 år efter hans død: Nu kommer der ny musik fra Michael Jackson

Underholdning

06/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Optagelsen har været skjult i flere årtier!

En hidtil skjult historisk optagelse frigives globalt for første gang efter over 50 år.

Den 7. december får verden muligheden for at få adgang til Michael Jacksons indledende studieoptagelse, der viser den originale "Big Boy (One-Derful Version)" i form af en "digital vinyl".

I samarbejde med Michael Jacksons mor, Katherine Jackson, doneres en del af indtægterne til velgørenhedsorganisationen Legacy Foundation.

Det skriver anotherblock, der udgiver den digitale vinyl, i en pressemeddelelse.

Otteårige Jackson

På den 13. juli 1967 trådte otteårige Michael Jackson og hans brødre ind i One-Derful i Chicago til deres allerførste studieoptagelsessession.

Denne session markerede første gang, den unge Michael sang i et studiemikrofon, og det fanger det øjeblik, hans stemme blev optaget på bånd.

Det fungerer som det første fundne bevis på The Jackson 5's udvikling under One-Derful, et af Chicagos mest indflydelsesrige sortejede pladeselskaber, før deres tid med Steeltown Records - et øjeblik, der tidligere var helt tabt i historien.

Siden den dag for 56 år siden er optagelsen af "Big Boy (One-Derful Version)" aldrig blevet frigivet digitalt til offentligheden, før nu.

Ubegrænset antal

Den globale udgivelse af denne optagelse er muliggjort af dens ejer, Recordpool, i samarbejde med anotherblock, en blockchain-baseret musik- og royalty-markedsplads kendt for at præsentere sange fra anerkendte kunstnere som Rihanna, The Weeknd og Justin Bieber.

Denne unikke "digitale vinyl" er tilgængelig i ubegrænset antal og inkluderer "Big Boy (One-Derful Version)", tilgængelig gennem anotherblocks afspiller, samt billeder af mastertapen og sangstammer (separate filer af sporet).

Til samlere er der også en begrænset udgave med ekstra sange, hvilket giver fans en sjælden mulighed for at fordybe sig i The Jackson 5's tidlige dage.

"Dette var deres første skridt ind i musik med 'Big Boy', styrket af den yngste og den bedste til nogensinde at gøre det. Jeg kan ikke tro, at hans stemme, sammen med hans brødres, ville lyde i årtier. Gennem anotherblocks bestræbelser finder Jackson-familiens første optagelser af vores musikalske arv en ny rytme for den digitale tidsalder. Det er et vidnesbyrd om, at Jacksons historie, ligesom vores musik, forbliver tidløs. Og det bedste er, at nogle af indtægterne vil gå til en lokal fond for at hjælpe familierne i Gary, Indiana," siger Katherine Jackson i pressemeddelelsen.