Legendarisk DR-program genoplivet

Underholdning

14/11/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er med den samme, velkendte vært!

I otte år kunne danskerne åbne for DR og lære om medicinske spørgsmål og få gode råd til, hvordan vi passer på os selv og vores krop.

Med tv-lægen Peter Qvortrup Geisling som vært, var Lægens Bord et populært program, som danskere i alle aldre kendte og måske endda troligt fulgte.

Programmet blev taget af sendefladen i 2005, men nu bliver det genoplivet - og Qvortrup Geisling er tilbage som vært! Men det bliver i et noget anderledes format end sidst.

"Lægens bord – Lyt til din krop" er nemlig en ny podcast, der fik premiere i fredags, d. 11. november. Her fortæller sætter Qvortrup Geisling fokus på sygdomme med store advarselstegn, og lyduniverset giver plads til, at lytterne kan mærke patienterne, når de fortæller deres historier.

Programmet kommer som podcast på på P1 og vil også have en række eksperter med i studiet, som skal hjælpe lytterne med at blive klogere på advarselstegn fra kroppen, der kan tyde på sygdom. Det skriver DR.

Der er planlagt otte programmer med forskellige sundhedsfaglige tematikker, og det første program satte fokus på rejsningsproblemer.

"Det, der er fællesnævneren for de emner, vi har valgt, er, at det er sygdomme, hvor der er et kæmpe forebyggelsespotentiale. Det er sygdomme, der er lette at opdage, de er lette at behandle, og det vil få en stor betydning for patienterne resten af deres liv. Det synes jeg virkelig er public service," siger Peter Qvortrup Geisling.

Udover programmet selv vil den velkendte tv-læge også hver mandag deltage i P4-programmet "Formiddag på 4'eren". Her vil han sammen med værterne tale om det emne, der var på dagsordenen i podcasten fredag, altså tre dage forinden.

Det første afsnit med titlen "Problemer med penis" havde premiere fredag d. 11. november klokken 6.00 i DR Lyd og klokken 10.00 på P1.

Foreløbigt er der planlagt otte programmer, og indtil videre kommer der et nyt program hver fredag de næste fem uger.

  • Fredag den 11. november: Rejsningsproblemer

  • Fredag den 18. november: Psykopati

  • Fredag den 25. november: Knogleskørhed

  • Fredag den 2. december: KOL

  • Fredag den 9. december: Diabetes

  • Fredag den 16. december: Forkæl dit hjerte