Kryds fingre lørdag: Disse danskere kan vinde 1½ million kroner samlet

Underholdning

07/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvordan tror du, det ender med at gå?

Der er bred, dansk opbakning til Saba og sangen ’Sand’ ved denne uges Eurovision i Malmø.

Faktisk er opbakningen så stor, at Danske Spil kommer til at udbetale mere end halvanden millioner kroner i gevinster til kunder, som har satset på dansk sejr i musikkonkurrencen.

”Det er noget, der tyder på, at danskerne i stor stil har ’stemt’ med hjertet, så der er rigtigt mange af vores kunder, som får del i sejren, hvis Saba går hen og vinder det hele på lørdag,” siger Peter Emmike Rasmussen, der er oddssætter og Eurovision-ekspert hos Danske Spil.

Et "langskud"

Han medgiver dog også, at selvom han bestemt håber på dansk sejr, så er det ikke det, han med sin ekspert-kasket på i første omgang tror på.

”Det er ingen hemmelighed, at Saba ikke er vores favorit. Vi har vurderet, at det danske bidrag er en stærk sang, som nok skal hente en del point hos fagjuryen, men spørgsmålet er, om den danske sang kommer til at ramme seerne lige så stærkt. Det virker som om, at den foretrukne musikstil i Eurovision i år har taget en drejning over i det mere ekstreme, og her skiller vores mere klassiske Eurovision-bidrag sig faktisk lidt ud fra mængden, men måske kan det i sidste ende være til Sabas og Danmarks fordel?”

Først gælder det torsdag

Hvis Saba skal gøre sig forhåbninger om den samlede sejr, skal hun i første omgang videre fra torsdagens semifinale, og det er slet ikke givet, at hun klarer det.

”Der er virkelig mange forskellige stilarter med i dette års Eurovision, og favoritterne er langt fra de klassiske Eurovision-sange. Vi vurderer, at Kroatien, Schweiz, Ukraine og Italien ligger noget lunere i svinget i forhold til den samlede sejr. Især det kroatiske nummer kommer formentlig til at gøre det godt. Det er et rigtigt godt mix af både pop, rock, techno og rave-musik med godt gang i den,” lyder vurderingen fra Danske Spils oddssætter.

Se den første semifinale i aften fra klokken 21 på DR. Saba er med i næste semifinale, som er på torsdag – samme tid, samme sted.