Købte en kinesisk vase for 88 kroner: Auktionsprisen gav dem et chok

Underholdning

25/10/22 | 13:30

Denne krukke er voldsomt mange penge værd: Foto: Woolleys and Wallis
Denne krukke er voldsomt mange penge værd: Foto: Woolleys and Wallis

Skrevet af Redaktionen

Da de heldige ejere hørte den svimlende vurdering, kunne de ikke tro på det.

De britiske ejere af en lille kinesisk krukke af porcelæn fik sig noget af en overraskelse, da de fandt ud af, hvad den hvide krukke med det blå og grønne motiv i virkeligheden var værd. 

Det skriver The Sun.

Krukken blev købt som en gave til de nuværende ejeres forældre i et antikvariat i London i 1946 for 10 pund (omkring 88 danske kroner red.) i dag ville beløbet svare til 200 pund (omkring 1760 danske kroner red.).

Siden var krukken gået i arv i familien. Indtil de bad en ekspert vurdere nogle af deres andre ejendele, fordi de havde brug for penge til reparationer af deres hus, efter det var blevet oversvømmet.

Eksperten anbefalede familien at få en specialist i kinesisk kunst til at kigge på den gamle krukke. Det blev John Axford fra auktionshuset Woolley and Wallis, som fandt den gamle krukke på en hylde i et rum, som blev brugt til opbevaring.

Krukken viste sig at være meget sjælden og næsten 300 år gammel. Der skulle være lavet flere af dem til den kinesiske kejser Yongzheng.

Dens design skulle være en replika af en krukke fra Mingdynastiet i det 15. århundrede. Men det blev bragt tilbage 300 år senere efter krav fra det kejserlige palads. Selvom det er en replika, er kvaliteten rigtig god, og meget få af dem er stadig intakte.

Krukken er blevet vurderet til at kunne sælges for mere end 200.000 pund (omkring 1.760.000 danske kroner red.) Det er altså en temmelig stor fortjeneste i forhold til det beløb, den blev købt for:

"Det var en ganske stor sum i disse dage, men relativt billigt i forhold til, hvad den er værd nu," siger John Axford.