Klar til en ny omgang 'Carmen Curlers'? Her starter anden sæson

Underholdning

27/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvad mon fremtiden bringer for Axel og Birthe?

Er du en af de mange danskere, der sad klinet til skærmen, da første sæson af DR-serien 'Carmen Curlers' blev sendt, så kan du godt sætte kryds i kalenderen:

Sæson 2 er nemlig lige på trapperne - som i LIGE på trapperne!

Faktisk får anden sæson af den prisvindende serie premiere på DR TV allerede d. 13. oktober, og på DR1 d. 15 . oktober kl. 20.00

"Det var ikke uden sommerfugle i maven, at vi satte første sæson i søen med ambitionen om, at vi gennem den lille curler kunne fortælle en underholdende og vigtig del af vores fælles historie. Heldigvis står vi nu et sted, hvor første sæson blev knuselsket af danskerne, og jeg tror fuldt ud på, at folk igen vil omfavne eventyret om curleren, og de store omvæltninger, der var i samfundet i 60´erne," siger DR’s fiktionschef Henriette Marienlund i en pressemeddelelse.

Blikket rettet mod staterne

Sæson 1 af 'Carmen Curlers' sluttede i år 1964, og når vi går i gang med sæson 2, er vi et år længere fremme i historien - og det lægger fra land med noget, der kan ændre Carmen Curlers for altid.

Et amerikansk skønhedsfirma har nemlig lagt en helt uhørt stor ordre, og det betyder, at Axels ambition om at få sine curlere ud i hele verden pludselig ikke bare er en drøm, men en reel mulighed.

Derfor kaster han alt ind i kampen for at få handlen med amerikanerne til at forløbe uden gnidninger.

På fabrikken bliver Birthe imidlertid udfordret, da der sker en alvorlig arbejdsulykke. For imens Axel har fokus rettet mod USA, begynder en flok medarbejdere på fabrikken at kræve bedre arbejdsvilkår og generelt bedre forståelse fra ledelsen.

Det tvinger Birthe til at træffe hårde beslutninger, og det er ikke noget, der hjælper på hendes popularitet.

Det hjælper heller ikke, at ægteskabet med Jørgen begynder at knirke, og efterhånden er det svært at se, hvordan Birthe kan bære sig ad med at jonglere både arbejde og familieliv.

Om 'Carmen Curlers 2'

  • 2. sæson af ’Carmen Curlers’ får premiere den 13. oktober på DRTV og den 15. oktober på DR1 klokken 20.00.

  • I hovedrollerne ses Morten Hee Andersen og Maria Rossing. I andre større roller ses bl.a. Nicolai Jørgensen, Fanny Leander Bornedal, Lars Ranthe, Mille Lehfeldt og Christian Tafdrup.

  • 1. sæson af ’Carmen Curlers’ har netop modtaget prisen for ’Bedste Europæiske Dramaserie’ ved Festival de la Fiction i den vestfranske by La Rochelle.