Kender du Whamageddon? Alle er med, og her er reglerne

Underholdning

22/11/22 | 10:36

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Jens Asbjørn Bøgen

Udfordringen varer 24 dage ...

Laaaaast Christmas, I gave you my heart

But the very next day, you gave it away

Der findes næppe nogen mennesker i den vestlige verden, der ikke kender 80'er-duoen Wham!'s monsterhit, "Last Christmas" - det er i hvert fald svært at undgå George Michaels stemme, når vi nærmer os jul.

Men måske bør du gøre en indsats for at undgå sangen, uanset om du elsker den eller ville foretrække, at den tog en færge ud af verden og ikke havde en returbillet.

De senere år er den internationale udfordring Whamaggedon nemlig blevet mere og mere populær, og faktisk er alle med, hvad end de vil eller ej.

Reglerne er ret simple:

  • Formålet er at undgå at gøre den legendariske julesang så længe som muligt (optimalt set helt indtil d. 25. december)

  • Udfordringen starter d. 1. december kl. 00.01 (torsdag i næste uge) og slutter d. 24. december, når uret skifter til 00.00, og det officielt bliver d. 25. december

  • Det er dog kun den originale indspilning af sangen, man skal forsøge at undgå. Du er derfor mere end velkommen til at få stillet din Last Christmas-trang med alverdens andre versioner og remixes og hvad der ellers findes derude

  • Du har tabt udfordringen, så snart du genkender sangen - det er altså ikke nok, at du undgår at høre hele sangen, eller begynder at holde dig for ørerne, så snart du hører den instrumentale intro. Genkender du tonerne, er du ude!

Som en bonusregel kan det nævnes, at nogle ynder at sige højt ud i lokalet, at de "har tabt Whamaggedon", når det sker. Andre er meget imod denne regel, da det uden tvivl også vil koste de andre tilstedeværende deltagelsen i årets udfordring.

I takt med, at de sociale medier er blevet mere udbredte, er det blevet en regel, at man skal lave et opslag på sine konti med hashtagget #whamaggedon, når man har tabt.

Der findes (så vidt vi ved) ikke noget internationalt scoreboard, hvor man kan følge med i, hvordan man klarer sig - men der er jo ikke noget, der forhindrer dig i at udfordre dine nærmeste til en juledyst ... måske med en præmie på højkant?