Juryen er nået til enighed i sagen mellem Johnny Depp og Amber Heard - sådan endte det

Underholdning

01/06/2022

De to skuespilleres ægteskab var mildest talt stormfuldt. Foto: Shutterstock
De to skuespilleres ægteskab var mildest talt stormfuldt. Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

De to skuespillere har sagsøgt hinanden for bagvaskelse og injurier og krævet henholdsvis 50 millioner og 100 millioner dollars.

Have you reached a verdict?

Yes, your Honor.

Juryen i retssagen mellem Johnny Depp og hans ekskone Amber Heard kunne tirsdag aften fortælle, at de var nået til enighed. Og det var med en knusende sejr til Johnny Depp.

Juryen stemte i Depps favør i de tre bagvaskelsesanklager, han havde sagsøgt Amber Heard for, og han bliver tildelt 15 millioner dollars i kompensation - altså noget mindre end de 50 millioner, han havde sagsøgt hende for.

Loven i Virginia, hvor sagen finder sted, gør dog, at de såkaldte "punitive damages", som udgør fem millioner af beløbet, ikke kan overstige 350.000 dollars. Derfor ender det endelige beløb på 10.350.000 dollars.

Amber Heard havde ligeledes sagsøgt Depp i tre mindre punkter, og her gav juryen hende ret i et enkelt. Det betyder, at Depp skal betale Heard 2 millioner dollars for bagvaskelse. Det skal her nævnes, at Johnny Depp holdes ansvarlig for en påstand, som en af hans advokater kom med, så det er altså ikke Johnny Depp selv, der har været ude og sige det, han skal betale for.

Så lidt simpel matematik siger, at den elskede Pirates of the Caribbean-skuespiller, er blevet 13 millioner dollars rigere efter den seks uger lange retssag.

Heard: "Jeg er knust"

Amber Heard udgav en kommentar til afgørelsen kort efter, retten var blevet hævet:

"Mit hjerte er knust over, at bjerget af beviser ikke var nok," skriver hun blandt andet.

"Jeg er trist over, at jeg har tabt denne sag. Men jeg er endnu mere trist over, at jeg tilsyneladende har mistet en rettighed, som jeg troede, at jeg havde som amerikaner – retten til at tale frit og åbent," skriver Amber Heard.

Du kan finde hele Amber Heards udtalelse her.

Depp: "Juryen har givet mig mit liv tilbage"

Sagens store vinder har også udsendt en kommentar:

"For seks år siden blev mit liv, mine børns liv, mine nærmestes liv og også livet for de mennesker, der gennem mange, mange år har støttet og troet på mig, ændret for altid.

Alt sammen på et øjeblik.

Gennem medierne blev jeg anklaget for falske, meget seriøse og kriminelle handlinger, hvilket startede en uendelig lavine af had, selvom jeg aldrig blev sigtet for noget. Det havde allerede nået hele Jorden rundt to gange inden for et nanosekund, og det havde den samme effekt på mit liv og min karriere som et jordskælv.

Og seks år senere gav juryen mig mit liv tilbage. Jeg er i sandhed ydmyg."

Du kan læse hele Johnny Depps udtalelse her.

Men hvad så nu?

Selvom det er en mildest talt markant sejr for Depp, særligt efter, at han tabte en lignende sag i England i 2018, er dramaet slet ikke ovre.

Heards advokater forventes at appellere afgørelsen, og det er endnu uvist, om Depps hold vil gøre det samme for at forsøge at få den fulde kompensation.

Endelig er der spørgsmålet om, hvordan Heard skal betale det beløb, hun nu skal betale til Depp. Ifølge hjemmesiden celibritynetworth.com er skuespillerinden god for 2,5 millioner dollars, men ifølge Fox Business har hun en personlig formue på 8 millioner dollars.

Under retssagen er det kommet frem, at skuespillerinden i årene fra 2011 til og med 2019 havde en indkomst på 10 millioner dollars.

Til sammenligning vurderes Johnny Depp at have en formue på svimlende 150 millioner dollars.