Hvor klog er du? Denne IQ-test har kun 3 spørgsmål

Underholdning

23/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvis du svarer rigtigt på dem alle, er du eftersigende smartere end 80 procent af resten af verdens befolkning!

Verdens korteste IQ-test bør ikke tage for meget af din tid, og hvis du kan få alle spørgsmålene rigtige, så er du måske bare en certificeret kloge-Åge.

TikToker @chhibimallo delte IQ-testen, som blev lavet af MIT-professor Shane Frederick, og er døbt den kognitive refleksionstest.

Med blot tre spørgsmål langt burde det være den slags test, du kunne have lavet og støvet meget hurtigt.

Det er tilsyneladende 'den hurtigste IQ-test på Jorden', og hvis du får alle spørgsmålene rigtige, er du 'klogere end 80 procent af menneskeheden'.

Psykolog Frederick stillede 3.428 mennesker gennem trioen af ​​spørgsmål over en periode på 26 måneder.

Ud af alle disse mennesker fik kun 17 procent alle tre spørgsmål rigtige, og 33 procent fik alle tre forkerte.

Så det lyder som en ret besværlig quiz, regner du med, at du kunne klare det?

Her er spørgsmålene

Siden, du er klikket ind på denne artikel, har du nok et par minutter til overs, så har får du de tre spørgsmål, så du kan teste dig selv:

  • Et bat og en bold koster $1,10 i alt, battet koster $1 mere end bolden. Hvor meget koster bolden?

  • Hvis det tager fem maskiner fem minutter at lave fem produkter, hvor lang tid ville det så tage 100 maskiner at lave 100 produkter?

  • I en sø er der en plet af liljeblade. Hver dag fordobles plasteret i størrelse, hvis det tager 48 dage for plastret at dække hele søen, hvor lang tid vil det tage for plastret at dække halvdelen af ​​søen?

Vi bør nok sige, at før du indsender den Mensa-ansøgning, bliver du ikke dum af at få disse spørgsmål forkert. Det er kun tre spørgsmål, og IQ-test er ikke den afgørende barriere for intelligens.

Disse spørgsmål er designet til at 'give impulsive fejlagtige reaktioner', hvor din hjerne ville tænke på, hvad der lyder som det rigtige svar, før du kan nå at stoppe den og indse, at du er hoppet til den forkerte konklusion.

Her er svarene

Svaret til det første spørgsmål er, at bolden koster fem cent, hvilket betyder, at battet, der koster en dollar ekstra, koster $1,05, og tilsammen ville de sætte dig tilbage for $1,10.

Hvis du har den rigtige, kan du belønne dig selv en småkage, du kan nyde i ro og mag, og måske give dig selv en anden, hvis det lykkedes dig at få det rigtige svar på spørgsmål to.

Svaret på det andet spørgsmål er selvfølgelig fem minutter, for hvis det tager fem maskiner fem minutter at lave fem produkter, så laver en maskine et produkt på fem minutter, så 100 maskiner vil på den samme tid have lavet 100 produkter.

Endelig kan pletten af ​​liljeblade, som fordobles i størrelse hver dag og til sidst dækker hele søen på dag 48, dække halvdelen af ​​den på dag 47.

Den sidste dag med fordobling i størrelse tager det fra en halv søs dækning til fuld, så fald ikke i fælden med at tro, at svaret er 24 dage.

Fik du alle dem rigtigt? Det håber vi, og hvis du gjorde det, betyder det tilsyneladende, at du er smart, så godt klaret.