Gordon Ramsay afslører: Sådan laver du perfekte blødkogte æg

Mad og drikke

08/12/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Louise S.

Den verdenskendte, rapkæftede kok Gordon Ramsay har gennem tiden vist og forbløffet mange med sin madlavning og sine madkundskaber. Nu har han delt et af sine tips, som han bruger, når han skal lave blødkogte æg på under 10 minutter.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Deler sin viden på sociale medier

Den store madelsker deler gerne ud af sin viden, og her tyer han gladeligt til sociale medier for at give sine tips videre til andre. Gordon har delt sit hurtigt og nemme tip til, hvordan han laver perfekte blødkogte æg i en TikTok-video. I videoen forklarer han sin metode, og hvordan han får æggene til at blive lækre med en flydende blomme.

Tricket trin for trin

Hans madvideo er gået viralt på TikTok og har fået lige godt under 8 millioner visninger. I videoen tager han seerne gennem sine trin – et trin ad gangen. Det tip er simpelt og nemt forklaret:

"Læg dem (æggene) på en ske og læg dem ned i vandet, og derefter få vandet i kog."

Han forklarer derefter seerne, at det er vigtigt ikke at røre æggene konstant:

"Lad være med at bumpe æggene for voldsomt, for så får den en slags sort streg rundt om ydersiden." Derefter kom han med rådet: "Kog dem nænsomt, for du vil gerne koge den flydende, blommeagtige midte."

Seks minutter efter tager Gordon sine æg ud af kasserollen med en ske og lægger dem i koldt vand i en skål. Han fortæller samtidig:

"Tag nu æggene op. Jeg plejer altid at lægge dem i koldt vand, inden jeg begynder af pille skallen af dem."

Smart pustetrick til at pille skallen

Kendiskokken deler derefter sit hemmelige trick til, hvordan han nemt piller skallen af ægget. Han siger:

"Tag ægget, bank den i bordet og kør den rundt i det kolde vand"

Dette gentager han igen, hvorefter han gør noget meget usædvanligt. Han puster på ægget, der hvor skallen er knækket. Derefter lægger han ægget tilbage i det kolde vand og beder seerne vente spændt på, hvad der sker efter 1 minut.

Efter æggene har ligget lidt i det kolde vand, viser Gordon at han trick virkede. Han puster igen ved knækket og piller nemt skallen af ægget. Ingenting sidder tilbage og ryger nemt af i et stykke.

Blødkogte æg og ramen

I slutningen af videoen bruger Gordon Ramsay sit blødkogte æg på toppen af sin ramen-opskrift. Mens han gør det, siger han: "Ramen har brug for perfekte blødkogte æg."

Du kan se hans inspirerende video herunder: