Glem fejlene i Ukraine - dette er Ruslands dummeste flådetogt nogensinde

Underholdning

15/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Nogle gange overgår virkeligheden altså fantasien!

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at de russiske invasionsstyrker i Ukraine har vist sig at være - hvordan kan man sige det taktfuldt - mindre imponerende i deres handlinger.

Meget af den russiske hærs inkompetence skal selvfølgelig også tilskrives vestlige mediers svælgen i, når det går skidt for russerne, men når der efterhånden dukker flere og flere historier op, ligesom der dukker videoer op af mytteri blandt russiske soldater, virker der altså til at være noget om sagen.

Tager man et kig gennem historien finder man da også stribevis af russiske militære fiaskoer, særligt i tiden før den russiske revolution.

Hvis vi for eksempel tager fat i den russisk-japanske krig i 1904 og 1905, finder man et tydeligt eksempel på noget, der uden diskussion kan være med i slutspurten om titlen til det dummeste og værste flådetogt i militærhistorien.

For hvad sker der, hvis man sender en flåde, der holder til i Baltikum, afsted med utrænede sømænd for at sejle om på den anden side af Jorden?

Virkeligheden overgår fantasien

YouTube'eren Bluejay specialiserer sig i at tage fat i historiske begivenheder og lave særdeles underholdende og umoristiske videoer om, hvordan virkeligheden gang på gang har overgået fantasien i løbet af menneskets historie.

Lad mig sige med det samme, at nogle af de ting, du kommer til at høre i den nedenstående video virker så langt ude, at man tænker, at Bluejay har fundet på nogle af detaljerne for at bidrage til det humoristiske aspekt - men selv de mest absurde situationer, der bliver beskrevet, har faktisk fundet sted (medmindre Bluejay selvfølgelig siger, at det er noget, han har fundet på).

Husk lyd, rigtig god fornøjelse!