Eurovision 2024: Her er værtsbyen, og det er ikke Stockholm

Underholdning

07/07/2023

Foto: Michael Doherty, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons
Foto: Michael Doherty, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Skrevet af J. Bøgen

Det kan nok få en del danskere til at tage en smuttur til musikkonkurrence!

Eurovision 2024 skal som bekendt afholdes i Sverige efter Loreens sejr med sangen "Tattoo" - og nu ligger det også fast, hvilken by der skal danne rammerne om næste års helt store musikkonkurrence.

For hvor mange havde regnet med, at den svenske hovedstad, Stockholm, ville få æren, er det i stedet endt med at blive noget tættere på Danmark. Konkurrencen, som løber af stablen d. 7., 9. og 11. maj 2024, bliver nemlig afviklet i Malmø.

Netop Malmø slog da også blandt andre Stockholm i kapløbet om at få opgaven, ligesom også Göteborg og Örnsköldsvik ligeledes var med i opløbet.

Det skriver svenske SVT.

Sverige har seks gange tidligere været værtsnation for sangkonkurrencen. Heraf tre gange i Stockholm, to i Malmø og en enkelt gang i Göteborg.

Kontroversiel vinder

Ligesom det danske melodi grand prix, blev tiden efter konkurrencen ikke kun brugt på at fejre musikken, sangene og vinderen.

Ved det danske melodi grand prix endte Reiley med at tage sejren med sangen "Breaking My Heart". Det var imidlertid ikke den vinder, danskerne gerne ville have, da Reiley kun fik en andenplads, hvis man udelukkende så på seerstemmerne.

I stedet var det fagjuryen, der endte med at tildele Reiley sejren, og det samme skete faktisk i Eurovision.

Seernes favorit var nemlig Finlands bidrag, "Cha cha cha", men da fagjuryen havde forelsket sig i "Tattoo" i en sådan grad, at det altså blev til svensk sejr.

Det har siden fået flere internetpersonligheder med kendskab til musikindustrien til at råbe op om aftalt spil. Det passer nemlig med, at 2024 er 50-års jubilæet for ABBAs første sejr ved Eurovision, da de vandt med klassikeren "Waterloo".

Ikke desto mindre blev det altså Loreen, der løb med sejren i 2023, og det skrev hende faktisk ind i historiebøgerne: Hun blev nemlig den første kvindelige solist, der har vundet Eurovision to gange (hun vandt også med sangen "Euphoria i 2012).