Vild test: Er det billigere at flyve til Polen efter dagligvarer?

Underholdning

19/05/2024

Foto: Screenshot, YouTube, @Josh&Archie
Foto: Screenshot, YouTube, @Josh&Archie

Skrevet af Mia R.

To YouTubere tester, om en indkøbstur til Polen kan være billigere end at handle hjemme.

To YouTubere, Josh Pieters og Archie Manners, chokeret over omkostningerne ved dagligvarer i Storbritannien, besluttede at se, om de kunne flyve til et andet land, handle mad og vende tilbage for samme pris.

De gennemførte først en indkøbstur i en Lidl-butik i Storbritannien og fløj derefter til Poznań i Polen for at handle i Lidl der, hvor de også tilbragte en nat på et vandrehjem.

Prissammenligning og omkostninger

I Storbritannien kostede indkøbet i Lidl £164.47 (ca. 1.390 DKK), mens det samme indkøb i Polen kun kostede £96.75 (ca. 817 DKK) – hvilket er hele £67.72 (ca. 572 DKK) billigere.

Rejseomkostningerne, inklusiv fly til og fra Polen samt bus til Lidl, beløb sig til £48.03 (ca. 405 DKK), hvilket efterlod dem med £116.44 (ca. 983 DKK) oprindeligt.

Efter utilfredshed med deres overnatningsarrangementer brugte de £8.55 (ca. 72 DKK) på et vandrehjem, før de fløj hjem næste dag, hvilket bragte deres samlede udgifter op til £153.33 (ca. 1.295 DKK).

Samlet set havde de en fortjeneste på £11.14 (ca. 94 DKK) sammenlignet med at fuldføre et almindeligt ugentligt indkøb i Lidl i Storbritannien.

Indkøbslisten

Josh og Archie købte følgende varer:

- Hvid fisk

- Banan

- Honning

- Smør

- Svinepølser

- Oksekød

- Svinekød

- Frossen hel kylling

- Kyllingebryst

- Tomatsuppe

- Fløde

- Kyllingenuggets

- Laksefileter

- Konservesfisk

- Æg

- Regional ost

- Peanutbutter

- Olivenolie

- Salat

- Broccoli

- Svampe

- Brød

- Chips

- Frosne grøntsager

Alle varer, som du også kan købe herhjemme i Danmark. Det kunne være interessant at se, hvad sådan en indkøbstur ville løbe op i herhjemme. Dog ville man også skulle tage højde for, at flybilletterne til Polen kan have en anden pris fra Danmark.

Reaktioner og konsekvenser

Deres beslutning om at afvise et gratis ophold hos en venlig mand ved navn Jakob via en couchsurfing-side og i stedet sove på et vandrehjem, mens de brugte mere af deres budget, resulterede i kritik fra kommentatorer.

Nogle brugere kritiserede dem for at være 'berettigede' og 'respektløse' over for Jakobs hjem, mens andre mente, de burde have redigeret den del af videoen ud i stedet for at gøre grin med manden, der tilbød dem et sted at overnatte.

Denne oplevelse fremhæver ikke kun forskellene i leveomkostninger mellem lande, men også vigtigheden af at vise respekt og taknemmelighed, når man rejser og møder nye mennesker.

Kilde: Metro