Den måske dummeste krig nogensinde: Da Australien gik i kamp mod sin egen nationalfugl

Underholdning

21/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Når historien overgår fantasien ...

I Danmark har vi svanen. I Indien har man påfuglen. USA har ørnen.

Australien har: Emuen.

En næsten to meter høj fugl på op til 55 kilo, der ikke kan flyve - og som forresten er kendt som et skadedyr.

Det kan virke absurd, at landet "Down Under" har valgt netop den fugl som nationaldyr (sammen med kænguruen), men ikke desto mindre er det sådan det er.

Til gengæld kan man roligt sige at australierne har et noget anstrengt forhold til emuerne: For hvor man i Indien, USA og Danmark er stolte af de flotte nationalfugle, så har Australien faktisk været i direkte krig med emuerne.

Og nej, det er ikke et billedsprog. Soldater med maskingeværer blev sat ind for at bekæmpe emuerne.

Diskussion om vinderen

En ting er, at et land vælger at erklære krig mod sin egen nationalfugl, men mere absurd er det måske, at man oprigtigt talt kan diskutere, hvem der vandt krigen.

Jeg kunne sagtens gennemgå hele krigen på skrift, men i stedet vil jeg anbefale dig at give videoen i bunden af artiklen her et kig. Det er en simplificeret (og særdeles humoristisk) gennemgang af, hvad der førte op til, at australierne erklærede krig mod emuerne, ligesom både kampene og afslutningen også bliver forklaret.

Så find en kop kaffe frem, læn dig tilbage og glæd dig til at lære om den famøse Emu-krig, så du kan blære dig til dit næste middagsselskab!