Blev disket til Eurovision: Nu annoncerer han koncert i Danmark

Underholdning

13/05/2024

Foto: VEGA
Foto: VEGA

Skrevet af J. Bøgen

Skal du ind og se ham optræde?

Weekendens Eurovision-finale endte med sejr til det schweixiske bidrag, men det var noget helt andet, der trak overskrifter i ugens løb.

Den hollandske deltager Joost blev nemlig dikvalificeret efter en episode, hvor han skulle have sendt truende fakter efter en kvindelig fotograf, da denne tog billeder af ham, da han forlod scenen efter en prøve.

Den hollandske arrangører har siden været ude og sagt, at man vil klage over diskvalifikationen, EBU, der arrangerer Eurovision har sagt, at de mener, de har handlet korrekt, og hverken den hollandske sanger eller den kvindelige fotograf har givet deres version af, hvad der faktisk skete.

Men selvom Joost altså "kun" nåede at optræde til semifinalen i Eurovision, så har vi danskere faktisk mulighed for at få lidt mere af ham - han giver nemlig koncert i Danmark i februar 2024.

Det skriver spillestedet Vega, hvor koncerten løber af stablen, i en pressemeddelelse.

Kontroversiel og rost af anmeldere

Han er blevet rost af anmeldere for sine poetiske tekster, der er stærkt kombineret med iørefaldende beats og skarptskårne pop-melodilinjer.

I Holland har Joost turneret intensivt med sit band og spille på store festivaler som Lowlands og Pinkpop.

Sidste år vandt Joost den prestigefyldte Popprijs, som årligt uddeles i Holland til det band eller den kunstner, der har haft størst indflydelse i hollandsk popmusik det år. Han har siden hen hittet med sangen “Friesenjung”, der har over 100milioner streams verden over.

Han har dog også, udover den førnævnte episode, vist sig som en lidt kontroversiel skikkelse. Under et pressemøde i forbindelse med Eurovision sad han ved siden af den israelske deltager, og da den israelske sangerinde fik et spørgsmål fra salen om, blandede Joost sig.

Sangerinden blev nemlig spurgt af en journalist, hvordan hun havde det med potentielt at sætte andre menneskers liv på spil ved at deltage (på grund af store demonstrationer mod, at Israel overhovedet fik lov at deltage, imens landet er i krig mod Palestina), og her brød EBU ind og sagde, at sangerinden ikke behøvede at svare på spørgsmålet.

Det var Joost dog undrende over, og således kunne man høre ham spørge "hvorfor ikke?", da meldingen kom.

Uanset hvad er der i hvert fald mulighed for at høre Joost på dansk grund til februar, og mon ikke han også kommer til at spille sit bidrag til Eurovision, "Europapa"?