Betalingsmur på TV 2-programmer: Gælder fra d. 1. april

Underholdning

20/03/2024

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

De er gratis i dag - og der vil stadig være et smuthul.

Den daglige nyhedspodcast 'Dato' og den ugentlige krimipodcast 'Skyggesiden' bliver en del af den brede vifte af programmer hos podcast- og lydbogsplatformen Podimo.

Det er resultatet af en ny distributøraftale mellem TV 2 og Podimo. 

"Begge podcasts er i dag populære blandt lytterne og ved at indgå et samarbejde med Podimo, når vi også ud til en yngre brugerbase med dedikerede og kvalitetsbevidste lyttere. Vi ser frem til at arbejde sammen med Podimo, som har vist, at de mestrer lyduniverset," siger Marie-Louise von Holstein, chefredaktør for Nyhederne, TV 2 Echo, Podcast og udvikling i en pressemeddelelse.

De er et smuthul

TV 2 står stadig for produktionen og det redaktionelle indhold af 'Dato' og 'Skyggesiden', som fra 1. april kan høres ved at benytte enten Podimo eller TV 2 Nyhedernes app med login.

Det er gratis at have sådan et login 

"Med dette samarbejde kan vi gøre nyheder mere tilgængelige og relevante for flere mennesker. Hos Podimo søger vi hele tiden at optimere og personalisere indholdet til vores brugere. Derfor er det et stærkt og godt match med TV 2, som er Danmarks største nyhedsmedie og sikrer vores brugere public service-indhold af høj kvalitet," siger Nikolaj Koppel, indholdsdirektør og medstifter af Podimo.

TV 2 skal producere Podimo-program

Aftalen mellem TV 2 og Podimo indebærer også, at TV 2s nyhedsafdeling fremover vil producere 'Headlines', som er Podimos faste daglige nyhedsformat af fem minutters varighed. 

TV 2 vil stadig lave podcast i form af programforlængelser af TV 2-programmer. De vil også fremover kunne findes på TV 2 Nyhedernes app med login.

Alle afsnit af 'Dato' og 'Skyggesiden', som er publiceret før aftalen med Podimo, vil stadig kunne lyttes til gratis på alle podcast apps, hvor programmerne hidtil har været tilgængelige.

Podimo blev stiftet i 2019 af Morten Strunge, Nikolaj Koppel, Sverre Dueholm, Andreas Sachse og Eva Lægdsgaard, og er tilgængelig i syv markeder, herunder Danmark, Norge, Tyskland, Spanien, Holland, Finland og Latinamerika.