5 nye sportsgrene godkendt: Dette kan du se frem til ved OL i 2028

Underholdning

13/10/2023

Foto: Blulz60 / Shutterstock
Foto: Blulz60 / Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Er der nogen af dem, du har savnet på det olympiske program?

Fem sportsgrene, herunder cricket og flag football, der blev foreslået i forbindelse med OL i Los Angeles 2028, er blevet godkendt af den internationale olympiske komités bestyrelse fredag.

Det betyder, der nu kun er en enkelt fase tilbage, inden de fem nye sportsgrene vil være at finde på OL-programmet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Arrangørerne af LA 2028 legene sagde i denne uge, at de ønskede cricket, flag football (en variant af amerikansk fodbold), lacrosse, squash og baseball-softball tilføjet til begivenheden.

Hver værtsby kan i henhold til IOC-regler godkendt for et par år siden anmode om at inkludere flere sportsgrene til deres udgave af legene.

"Disse forslag er blevet accepteret som en pakke af IOC's Executive Board," fortalte IOC-præsident Thomas Bach på en pressekonference i slutningen af ​​direktionsmødet.

Mangler kun det sidste stempel

IOC-sessionen, der starter på søndag, skal nu blåstemple bestyrelsens anbefaling.

Cricket, som nyder en massiv tiltrækningskraft i Indien og et hurtigt voksende globalt publikum, er indstillet på at vende tilbage til OL efter at have optrådt én gang ved 1900-legene.

Mens alle fem sportsgrene kun er inkluderet i én udgave af legene, regner de med det boost, som deltagelsen i olympiske turneringer giver for at stimulere væksten, da de ser ud til at forblive et attraktivt olympisk produkt, der går ind i den næste fire-årige cyklus.

Flag football er et ikke-kontaktformat af amerikansk fodbold, der spilles af hold på fem. I stedet for at tackle modspilleren, skal man i stedet rive et velcroflag fra dem.

Baseball har været med ved flere tidligere Olympiske Lege. Det blev tilføjet til Tokyo-programmet i 2020 efter at være blevet udeladt i 2012 og 2016, men det vil ikke være en del af Paris-legene.

Softball, den kvindelige pendant til baseball, har optrådt ved fem tidligere udgaver af Sommer-OL og blev også udeladt af Paris-dagsordenen.