10 år siden sidste afsnit - nu får kultserie en ny sæson

Underholdning

20/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Den har premiere allerede i næste uge!

D. 4. september 2013 er en bittersød dato for millioner af mennesker verden over.

Efter 14 år (med enkelte afbrydelser), 10 sæsoner og i alt 140 afsnit løb det allersidste afsnit af kultserien Futurama nemlig over skærmen.

Slutningen er siden blevet hyldet vidt og bredt for at binde en elegant sløjfe helt i seriens ånd på de 140 afsnit, men afslutningen på serien efterlod alligevel et hul hos seriens trofaste fanskare.

Siden er der løbet meget vand under broen, alverdens ting er blevet opfundet (og nogle droppet igen) - og nu bliver Futurama genoplivet!

Faktisk får den 11. sæson af den anmelderroste serie premiere på Disney+ allerede mandag i næste uge, altså d. 24. juli.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Shutterstock

Fremtidskomik med aktuelle temaer

Serien starter med, at pizzabudet Fry ved en fejl bliver frosset ned nytårsaften mellem 1999 og år 2000.

Han vågner så op 1000 år senere til en markant ændret verden, hvor han hurtigt bliver venner med den enøjede Leela, den cigarrygende robot Bender, den krabbelignende og altædende Dr. Zoidberg, og desuden får Fry også arbejde som buddreng for sin nevø - den "kun" 182-årige professor Farnsworth.

Selvom serien altså foregår omkring år 3000 er den blevet hyldet for at behandle aktuelle emner fra vor tid. Undervejs i løbet af serien kommer der blandt andet en noget alternativ forklaring på årsagen til den globale opvarmning, menneskehedens forbrugsmani og afhængighed af ny teknologi, ligesom et valg til titlen som Jordens præsident ender med, at den amerikanske præsident fra 1980'erne ender med at blive valgt (ja, det kræver noget forklaring, men det giver faktisk "nogenlunde" mening, når man ser serien).

Det er tv-netværket Hulu, der genopliver serien, og den nye sæson kommer til at have 20 afsnit - men der er mulighed for, at det antal bliver udvidet, hvis Hulu vælger at bestille flere afsnit.