Zelenskyj advarer: Rusland vil invadere andre lande

Ukraine-krisen

23/4/22 | 08:45

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Rikki Jørgensen

Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, mener, at invasionen af Ukraine blot er begyndelsen.

Volodymyr Zelenskyj er sikker på, at Rusland ikke har planer om at stoppe, efter invasionen af Ukraine. Derimod mener han, at Rusland også har planer om at invadere andre lande.

Det forklarede den ukrainske præsident fredag i en tale ifølge BBC. Her refererede han til en kommentar fra en russisk general, som havde udtalt sig fredag.

"Det bekræfter bare, hvad jeg har sagt mange gange. Den russiske invasion af Ukraine er kun tiltænkt som begyndelsen. Bagefter vil de erobre andre lande," lød det fra den ukrainske præsident ifølge BBC.

Udtalelsen fra Zelenskyj kommer i kølvandet på en udtalelse fra den russiske general Rustam Minnekajev. Fredag udtalte han nemlig, at Ruslands mål er at få kontrol over den østlige og sydlige del af Ukraine.

Derudover sagde han også, at de med kontrol over disse områder vil få bedre kontrol til den pro-russiske udbryderrepublik Transdnestr, der ligger i Moldova. Det var især denne udtalelse, som Zelenskyj bed mærke i.

Den pro-russiske udbryderrepublik ligger op til den ukrainske-moldoviske grænse, og at russerne har et ønske om at få bedre adgang hertil, er blot et bevis på, at invasionen af Ukraine ikke er det eneste skridt, som Rusland har i sinde at tage, lyder det fra Zelenskyj.

Dette fik ham til at udsende en opfordring til andre lande om, at de skal stå sammen og kæmpe med Ukraine. Han mener, at de er nødt til at hjælpe Ukraine, for de kan meget vel blive det næste land.

"Hvis nogen, som kan blive de næste, vil forblive neutrale i dag for ikke at miste noget, så er det meget risikabelt. For de vil miste alt," lød det også fra Zelenskyj.

Efter udtalelsen fra Rustam Minnekajev, har Moldova besluttet at indkalde den russiske ambassadør til en samtale.