Ukraine: Krigen kan være slut i maj

Ukraine-krisen

15/03/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Oleksiy Arestovitj, der er rådgiver til det ukrainske præsidentkontors stabschef, har ifølge Reuters udtalt, at krigen kan være slut allerede i maj.

Rådgiveren mener, at Rusland vil løbe tør for ressourcer og derfor vil være i en position, hvor det er nødvendigt at finde en diplomatisk løsning på krigen.

Indtil videre har de diplomatisk forsøg på at finde fred kun haft meget få resultater. Der er åbnet humanitære korridorer, men en decideret fredsaftale synes endnu langt fra at kunne underskives.

I en video, som ukrainske medier har publiceret, fortæller Arestovitj, at den eksakte dato på krigens afslutning afhænger af, hvor mange ressourcer Rusland er klar til at spilde på invasionen.

"Jeg tror ikke, det bliver senere end i maj, tidlig i maj har vi en fredsaftale. Måske meget tidligere, jeg tror det er den seneste mulige dato," sagde rådgiveren i videoen.

Arestovitj udtaler desuden, at fredsaftalen kan komme meget hurtigt, men at Rusland også kan forsøge at skrabe en messer ressourcer sammen og forsøge et hårdt angreb. I det tilfælde tror rådgiveren på en aftale i slut april.

Selvom der vil blive underskrevet en fredsaftale, så tror Aretovitj stadig, at der vil være kampe i Ukraine i en rum tid efter, måske helt op til et år.