Ukraine angriber mål i Rusland

Ukraine-krisen

02/04/2022

Ukraines udenrigsminister Dmytro Kuleba kan ikke afkræfte, at ukrainske styrker har angrebet Rusland / Foto: Shutterstock
Ukraines udenrigsminister Dmytro Kuleba kan ikke afkræfte, at ukrainske styrker har angrebet Rusland / Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Et russisk oliedepot står i flammer, hvilket angiveligt skyldes et ukrainsk luftangreb.

Det påstår den russiske guvernør i området, Vyacheslav Gladkov, i hvert fald. 

Flere internationale medier har bekræftet, at oliedepotet i Belgorod, som ligger cirka 30 kilometer fra den ukrainske grænse, er i brand, men det er endnu ikke blevet bekræftet af andre end russiske kilder, at det er Ukraine, som står bag det angreb, som Gladkov påstår, startede branden.

Tidligere på dagen skrev han følgende på beskedtjeneste Telegram: "Ilden ved oliedepotet opstod som et resultat af et luftangreb fra to helikoptere fra den ukrainske hær, som krænkede russisk luftrum ved at flyve i lav højde. Der er ingen ofre."

Siden er det dog kommet frem, at to personer er kommet til skade, men er uden for livsfare. 

Læs mere om 'angrebet' ved at trykke her.

Nu har Ukraines udenrigsminister Dmytro Kuleba ifølge TV2 udtalt, at han hverken kan be- eller afkræfte, at det er den ukrainske hær, der står bag angrebet. 

Det skyldes ifølge Reuters, at han ikke har de nødvendige militære informationer, og Ukraine kan altså ikke udelukke, at den russiske påstand om et ukrainsk luftangreb på Rusland er sand.