Uhyggelig advarsel fra Rusland: Ukraine står over for dommedag meget snart

Ukraine-krisen

19/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

En af Putins nærmeste regeringsrådgivere har sagt, at Ukraine står over for en 'dommedag', hvis deres styrker gør noget forsøg på at generobre det omstridte område på Krim.

En af Putins øverste kumpaner har udstedt en rystende trussel mod Ukraine og advarer forsvarerne om, at de står over for "dommedag", hvis de forsøger at generobre Krim.

Det omstridte område i Ukraine har været i russiske hænder siden det blev annekteret i 2014, og har været et vigtigt militært mål under hele konflikten.

Og Dmitry Medvedev, der fungerede som præsident i fire år fra 2008, var i kamphumør under et møde med en gruppe af Anden Verdenskrigsveteraner. Det skriver Daily Star.

Han sagde, at Ukraine "forsøger at komme tilbage, og er nogle ophøjede blodige klovne, der dukker op der med jævne mellemrum med nogle udtalelser og forsøger at true os - jeg mener et angreb på Krim og så videre".

"Konsekvenserne er indlysende, at hvis noget som dette sker, ville der være en 'dommedag' for dem alle der, meget hurtigt og hårdt," tilføjede han.

Ukrainere frygter, at Kreml ser ud til at forberede sig på den næste fase af krigen, efter at Ruslands forsvarsminister, Sergei Shoigu, besøgte frontlinjerne og udstedte en ordre om at intensivere enhedernes aktioner yderligere i alle operationelle områder.

"Hvis en anden stat, det være sig Ukraine eller NATO-lande, mener, at Krim ikke er russisk, så er dette en systemisk trussel for os," citerede nyhedsbureauet Interfax Dmitry Medvedev for at have sagt.

Mirror rapporterer dog, at en toprådgiver for Ukraines præsident, Mikhail Podolyak, sagde, at Dmitry Medvedev bare var "en lille mand".

"Lidt mere, så skal jeg vise jer alle!" Vis hvad? Dræb endnu et barn?" skule rådgiveren have sagt.

Den ukrainske forsvarsminister fortalte i sidste uge til The Times, at landet forberedte en millionstærk hær til at generobre de besatte sydlige områder, hvilket nogle siger kan have fremkaldt Dmitry Medvedevs kommentarer.

Kreml-medlem Dmitry Medvedev beskrev krigen som "en meget vanskelig side i moderne historie", men han er overbevist om, at landet vil fremstå "med værdighed og vil blive stærkere."