Krigen i Ukraine handler i øjeblikket i høj grad om de to udbryderrepublikker i øst, Luhansk og Donetsk. Her har der siden 2014 været kampe mellem pro-russiske styrker og ukrainske nationalister.
I dag kæmper ukrainske og russiske soldater også kampe i de østlige regioner. Få dage før invasionen i februar meddelte Rusland, at man anså Luhansk og Donetsk for at være selvstændige republikker - og dermed ikke en del af Ukraine.
Hidtil er det kun Syrien, der har delt denne holdning med Rusland, men nu melder en tredje stat sig ind. Nordkorea har nemlig onsdag besluttet, at man nu også anerkender Luhansk og Donetsk som selvstændige republikker. Det oplyser landet via dets statslige nyhedsbureau KCNA, skriver Berlingske.
Brød diplomatiske forbindelser
Ukraine brød øjeblikkeligt alle diplomatiske forbindelser med Nordkorea, da anerkendelsen skete. Flere af Donetsk' indbyggere har talt med nyhedsbureauet Reuters om Nordkoreas formelle anerkendelse af republikkerne.
Én indbygger, Olga, som ikke ønskede at opgive sit efternavn, fortæller, at hun er glad for anerkendelsen.
»Lad bare flere anerkende os, så alle ved, at vi er her,« siger hun.
En anden, Anastasia, som heller ikke ville oplyse sit efternavn, siger, at jo flere, der anerkender Donetsk som selvstændig, jo mindre er risikoen for, at Ukraines regering genvinder kontrol over området.
»Skridt for skridt er vi ved at træde ind på verdensscenen,« siger hun.
De to republikker befinder sig i Donbas-regionen og her taler en forholdsvis stor del af befolkningen russisk.
Da Vladimir Putin gav sine styrker det grønne lys til at krydse grænsen til Ukraine 24. februar, var det også officielt set med Donbas' russisktalende befolkning for øje.
Ifølge Putin regeredes Ukraine af en »nynazistisk juntaregering«, og de russisktalende i Donbas var ofre for et folkedrab, da der som sagt har foregået kampe i Donbas siden 2014.