Russisk general bekræfter, hvad alle mistænker Rusland for

Ukraine-krisen

13/9/23 | 08:43

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Ukraine er eftersigende kun begyndelsen.

En nyligt forfremmet russisk general har sagt, at fuldskalainvasionen af ​​Ukraine blot er et "springbræt" til en bredere konflikt med Europa.

Generalløjtnant Andrey Mordvichev blev forfremmet til rang som generaloberst af præsident Putin. Mordvichev var allerede leder af det centrale militærdistrikt og den russiske centrale gruppe af styrker i Ukraine.

I et interview på Moskvas statsdrevne Russia-1-kanal, som blev filmet i juli, men udgivet for at falde sammen med hans forfremmelse, udtrykte Mordvichev sin tro på, at Putins militære aktioner vil fortsætte i lang tid og måske endda udvides yderligere i fremtiden.

Det skriver Kyiv Post.

"Krigen vil fortsætte i en længere periode. At diskutere specifikke datoer giver ikke mening... Når det kommer til Østeuropa, og hvad der skal gøres, vil det helt sikkert kræve mere tid,” sagde han.

Intervieweren spørger så: "Ukraine er kun et springbræt?"

"Ja, du har ret. Dette er kun begyndelsen. Jeg tror, ​​at fortalerne for denne krig ikke stopper der,” svarer han.

Vinteren bringer en pause

Interviewet blev øjensynligt lavet i august, for Mordvichev sagde også, at Ukraines væbnede styrker (AFU) kun har nok momentum "til en offensiv indtil slutningen af ​​august."

"De [AFU] vil fortsætte [en offensiv] indtil slutningen af ​​august, efterfulgt af en kort pause. De opnår ikke meget i løbet af vinteren.

"Til foråret forventer jeg, at det hele [offensiv - red.] vil være slut," sagde han og understregede, at "uden tvivl bliver russiske styrker nødt til at reagere på denne offensiv."

I løbet af det foregående forår ledede Mordvichev angrebet på Mariupol, en by, som den ukrainske præsident Zelensky erklærede i april, havde set 95 procent af dens bygninger ødelagt.

I Ukraine står Mordvichev over for anklager for at have udstedt ordren om at storme Azovstal-værket i Mariupol. Ifølge Ukraines sikkerhedstjeneste udtænkte Mordvichev i samarbejde med lederne af de såkaldte "DNR" og tjetjenske styrker planen for den overordnede erobring af den belejrede Mariupol og angrebet på Azovstal metallurgiske anlæg, hvor ukrainske væbnede styrkers personel og civile blev fanget i delvist ødelagte bomberum.

I februar i år overtog den 47-årige Mordvichev rollen som kommandør for det centrale militærdistrikt, efterfulgt af general Alexander Lapin, som blev udsat for betydelig kritik, efter at den russiske hær trak sig tilbage fra flodmundingen i Donetsk-regionen.