Russisk dræbermissil med skræmmende besked på siden: 'Til børnene'

Ukraine-krisen

08/04/2022

Foto: Twitter/@StratcomCentre
Foto: Twitter/@StratcomCentre

Skrevet af Redaktionen

Missilet, der skulle have taget livet af mindst 35 mennesker, havde en uhyggelig besked skrevet på siden.

Missilet, der var rettet mod banegården i Kramatorsk i det østlige Ukraine - en af de største byer i regionen, som fortsat er i ukrainske hænder - skulle ifølge The Sun have taget livet af mindst 35 mennesker, mens mere end 100 er meldt såret.

Der er blevet delt flere billeder fra stedet, der viser de katastrofale følger.

Der er flere medier, der skriver, at det angiveligt skulle have været et klyngemissil.

Der er dog også blevet delt billeder af resterne af Tochka-U-missilet, som blev fundet nær stationen, som viser, at missilet er blevet malet med hvid maling - der står angiveligt "за детей", hvilket betyder "til børnene". 

Der er dog flere fra Rusland, der har kommenteret sagen ved at sige, at det betyder "som hævn for børnene", hvorfor målet ikke var at dræbe børn.

Borgmesteren i Kramatorsk har meldt ud, at mere end 4.000 mennesker, hvoraf de fleste var kvinder, børn og ældre, befandt sig i området for at komme med toget til den vestlige del af Ukraine.

Det kommer blot få timer efter, at mindst tre toge, der var beregnet til at evakuere civile, ikke kunne komme afsted, da at luftangreb medførte, at jernbanelinjerne blev beskadiget.

Det førte med det samme til rygter om, at russiske styrker forsøgte at forhindre civile i at rejse.

Rusland har afvist, at de skulle stå bag angrebet, hvorefter de anklagede Ukraine for selv at have affyret missilet.

"De udtalelser, der kommer fra repræsentanterne for det nationalistiske regime i Kyiv om det 'missilangreb', som angiveligt blev udført af Rusland den 8. april på jernbanestationen i byen Kramatorsk, er en provokation og er usande," siger Ruslands forsvarsministerium efter angrebet.

Præsidenten i Ukraine Volodymyr Zelenskyj har også kommenteret angrebet.

"I mangel af mod til at møde os på slagmarken, vælger de kynisk at ødelægge civilbefolkningen. Det er en ondskab, der ikke har nogen grænser. Og hvis det ikke bliver straffet, vil det aldrig stoppe."