Rusland truer NATO med total udslettelse

Ukraine-krisen

28/02/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Dmitry Kiselyov, der er Putins propagandachef har udtalt, at de ikke behøver Verden, hvis Rusland ikke er en del af den. Det skete kun få timer efter, at Putin satte sine specialtropper, der styrer Ruslands atomvåben, i høj alarmberedskab.

Ifølge Putins propagandachef har Rusland ubåde, der er klar til at affyre 500 atomvåben. Det er nok til at udrydde alle NATO-lande. Truslen kom på nationalt russisk tv. Det skriver Daily Mail.

Han udtalte, at hvis de affyrede de 500 atomvåben, så ville det sikre, at USA og alle andre NATO-lande vil blive totalt udryddet. Udtalelsen faldt i forlængelse af, at han udtalte, at "Vi ikke behøver en Verden, hvis Rusland ikke er en del af den".

Samtidigt hyldede Kiselyov Ruslands overlegne atomarsenal, der ifølge ham ikke findes lige i Verden.

Truslen kommer efter, at Vesten har udsat Rusland for en stor mængde sanktioner, som vil ramme den russiske økonomi hårdt, samtidig med, at flere NATO-lande er begyndt at hjælpe Ukraine med våben og materiel, som kan bruges i krigen i Ukraine. Rusland opfatter disse handlinger som truende overfor den russiske sikkerhed, og de står klar til at gengælde ved at betale den ultimative pris, gensidig masseødelæggelse.

USA har udtalt, at Putins ordre i forhold til at sætte sit atomprogram på højeste alarmberedskab, er fuldstændig uacceptabel.

Flere eksperter mener, at Vladimir Putin har undervurderet Ukraines styrke, og er blevet overrasket over, at han endnu ikke har vundet kontrol over flere byer i landet. Med de mange sanktioner vil Ruslands økonomiske beholdning snart løbe tør, spørgsmålet er, hvad Rusland så vil gøre.

Kiselyovs trusler viser indtil videre, at Rusland står klar til at gå meget længere, end hvad de fleste eksperter forudså for bare en uge siden.