Rusland: Tredje verdenskrig er startet

Ukraine-krisen

16/04/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Russisk stats-tv siger, at Tredje Verdenskrig allerede er startet.

Kremls vigtigste propaganda-mundstykke gik i opløsning i aftes, efter at skibet Moskva blev sprængt.

Embedsmænd har nægtet at anerkende Ukraines påstande om, at de ramte skibet med krydsermissiler. En operation der ville være en af ​​Kievs største militære succeser siden invasionen begyndte. Det skriver Metro.

Men på trods af Ruslands insisteren, at den sank på grund af brand, blev den ukrainske hovedstad ramt af raketter natten over. Et tegn på at Putin ønsker hævn for nedskydningen af ​​det værdsatte flådeaktiv. 

Byen har været forskånet for luftbombardementer, siden russiske tropper trak sig ud af den nordlige del af landet, men der var angreb mod Kyiv, Kharkiv og steder længere mod vest.

Rusland 1, et Kreml-talerør, som har bekæmpet krigen, var tæt på at erkende, at Ukraine sænkede skibet Moskva ved at kræve et ødelæggende modsvar.

Olga Skabeyeva, en af ​​Putins førende propagandister, fortalte seerne at vestlig støtte til Ukraine svarede til direkte konflikt med Rusland og tilføjede: "Det, det er eskaleret til, kan roligt kaldes Tredje Verdenskrig. Det er helt sikkert. Nu kæmper vi bestemt mod Natos infrastruktur, hvis ikke Nato selv. Det skal vi erkende."

En gæst i programmet sammenlignede Moskvas forlis med et angreb på russisk jord. Han brugte også ordet 'krig' (forbudt i Rusland), og skulle mindes om den regeringsgodkendte terminologi 'særlig militæroperation' og tilføjede, at Kyiv skulle ødelægges.

Rusland har tidligere sagt, at de anser våben, der bliver leveret til Ukraine, for legitime mål.

Kreml har også reageret rasende på nyheden, Sverige og Finland er indstillet på at ansøge om at blive medlem af Nato, som svar på invasionen.

Angrebet udløste en eksplosion i ammunitionslagretm og en brand. Det bekræftet en kilde delvist af Kreml.

Rusland sagde, at alle 500 besætninger om bord var evakueret, men det er sandsynligt, at der var dødsulykker.

Det er det største fartøj, der er blevet sænket i kamp, ​​siden Royal Navy tog Belgrano ud under Falklandskrigen, og det største flådeoffer siden Anden Verdenskrig.