Rusland bomber fyldt banegård

Ukraine-krisen

08/4/22 | 11:14

Skrevet af Redaktionen

Russiske styrker har bombet en banegård i Ukraine.

30 mennesker er blevet dræbt og mere end 100 såret, efter at en russisk raket ramte en ukrainsk togstation, da civile desperat forsøgte at flygte til mere sikre dele af landet.

Rædselsbilleder viser lig ligge på jorden ved siden af ​​efterladt bagage på Kramatorsk-banegården i det østlige Ukraine, midt i rapporter om, at stedet er blevet sprængt af russiske tropper. Det skriver TheSun.

Det statslige jernbaneselskab sagde, at to russiske raketter ramte stationen, som bruges til evakuering af civile fra områder under bombardement af russiske styrker.

Mere end 30 mennesker blev dræbt og over 100 blev såret, rapporteres det, da chokerende optagelser viser røg stige op fra stedet.

Omkring 4.000 mennesker, de fleste af dem ældre, kvinder og børn, var ved banegården, da den blev ramt. Det sagde borgmester Oleksander Honcharenko.

Præsident Zelensky kritiserede angrebet i et opslag på sociale medier og sagde: "Dette er onde ondskab, der ikke har nogen grænser."

"Besætterne ramte Kramatorsk-banegården med et Point-U, hvor tusindvis af fredelige ukrainere ventede på at blive evakueret," skrev den ukrainske præsident på Instagram og fortsatte:

"Omkring 30 mennesker døde, omkring 100 mennesker blev såret i varierende grad. Politi og redningsfolk er allerede på stedet. Russiske ikke-mennesker opgiver ikke deres metoder. I mangel af styrke og mod til at stå op mod os på slagmarken ødelægger de på kynisk vis civilbefolkningen. Dette er ondskab, som ikke har nogen grænser. Og hvis det ikke bliver straffet, vil det aldrig stoppe."

Nyhedsbureauet Reuters sagde, at de ikke umiddelbart kunne bekræfte oplysningerne. Ruslands forsvarsministerium har sagt, at dets tropper ikke havde nogen mål tildelt i Kramatorsk fredag.

Pavlo Kyrylenko,  guvernøren i Donetsk-regionen, sagde, at tusindvis af mennesker havde været på stationen, da raketterne ramte.

"'Rashisterne' ('russiske fascister') vidste godt, hvor de sigtede, og hvad de ville: de ville så panik og frygt, de ville tage så mange civile som muligt," sagde han.

Kyrylenko offentliggjorde et fotografi online, der viser flere lig på jorden ved siden af ​​bunker af kufferter og anden bagage.