Rusland advarer: "Vi nærmer os direkte konfrontation mellem Rusland og NATO"

Ukraine-krisen

01/06/2022

Skrevet af J. Bøgen

Russerne reagerer kraftigt på USA's beslutning at sende missilsystemer til Ukraine.

Rusland advarer nu om, at USA's beslutning om at sende avancerede raketsystemer og ammunition til Ukraine er "ekstremt negativ" og øger risikoen for "direkte konfrontation mellem Rusland og NATO".

Det siger den russiske viceudenrigsminister, Sergei Ryabkov, til det statslige russiske nyhedsbureau RIA Novosti ifølge nyhedsbureauet Reuters, skriver TV2.

USA sender blandt andet raketsystemer af typen Himars, der kan ramme mål inden for cirka 80 kilometers afstand og skal hjælpe landet med at ramme fjendens styrker mere præcist på længere afstand.

USA frygter, hvad Ukraine vil bruge missilerne til

Den amerikanske regering har afvist at sende langtrækkende artilleri på grund af frygten for, at Ukraine vil bruge det mod mål i Rusland. Men Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, siger onsdag, at de "ikke har til hensigt at angribe Rusland".

"Jeg ved, at nogen i USA eller i Det Hvide Hus siger, at vi måske vil bruge dem til at angribe Rusland. Men vi planlægger ikke at angribe Rusland. Vi er ikke interesserede i Rusland. Vi kæmper ikke på deres territorium," siger han ifølge TV2.