Putins nye supervåben: Soldater uden smerte og frygt

Ukraine-krisen

19/08/2022

Den årlige våbenkonvent gav indblik i, hvad Rusland har af planer for deres våbenarsenal - Foto: Shutterstock
Den årlige våbenkonvent gav indblik i, hvad Rusland har af planer for deres våbenarsenal - Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Putin havde flere esser oppe i ærmet, da han i løbet af ugen gav verden et indblik i sit arsenal af nye våben. Det russiske overhoved hævdede, at hans våben er "årtier" foran Vestens.

Der blev flashet nye våben, da Vladimir Putin gav Ukraines allierede et skræmmende indblik i Ruslands lager af våben, Det skete, da Putin deltog i landets årlige våbenkonvent i udkanten af ​​Moskva.

Hvor meget der er spin, eller hvor mange enheder, den russiske hær reelt har af de mange våben, der blev fremvist, er selvfølgelig umulig at spå om. Alt fra T-72 kampvogne, BMP K-17 pansrede lastbiler og Tulpan selvkørende tunge mortergranater blev fremvist, og derved gav konventionen et indblik i Ruslands militære kapaciteter.

Oven i dette er en russisk soldat blevet afbilledet deltage i en "hjernetest". Den unge soldat sad i fuld militæruniform, da han blev undersøgt af videnskabsmænd.

Dette sker efter, at den præsident Putin hævdede, at genetisk modificerede "supersoldater", som ikke er i stand til at føle "smerte eller frygt", snart kunne blive en realitet.

I denne uge har russiske embedsmænd indikeret, at Rusland står klar til at bruge landets store atomlager på verden, hvis særlige omstændigheder skulle indtræffe. Det skriver bl.a. The Sun.'

"Det Russiske militærdoktrin tillader kun en nuklear aktivitet, som reaktion på en trussel om masseødelæggelse, eller når selve statens eksistens er truet. Det vil sige, at brugen af ​​et atomarsenal kun er en mulighed som en del af et svar på et angreb og kun i nødsituationer," fortalte Ivan Nechaev, en talsmand for udenrigsministeriet.

Ukraine forbereder sig på atomkatastrofe

Da Rusland har besat et kraftværket, forbereder Ukraine sig på en Chernobyl-lignende atomkatastrof. Der er frygt for, at katastrofen kan række helt til Storbritannien og sprede sig ud over hele Europa.

Ukraine gennemførte atomulykkesøvelserne i den sønderbombede by Zaporizhzhia - den by, der er tættest på det russisk besatte anlæg - da ukrainerne bedre end noget andet land på Jorden, kender risiciene forbundet med atomkraft.