Putins geni-streg: Nu kommer den russiske bedstefar-hær

Ukraine-krisen

21/7/22 | 05:51

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Putins tropper er nu så udtømte, at han er nødt til at indkalde pensionister, der skal kæmpe videre.

Man kan sige, at Putin rekrutterer en slags "bedstefarhær" efter at have mistet 50.000 soldater i Ukraine.

Rusland er nu så desperat efter at styrke landets militære mandskab, at aldersgrænsen for tjeneste er blevet hævet til 50.

Krigschefer tilbyder 5.600 kroner om måneden med gratis læge- og tandpleje. Tiltagene er en del af forberedelserne til en ny vinteroffensiv - hvilket indikerer, at krigen vil fortsætte ind i næste år.

Rekrutteringshold har rettet sig mod Kola-halvøen i det nordlige Rusland, hvor arbejdsløsheden er høj.

Hærens officerer har opsat mobile rekrutteringsstande på festivaler og messer.

Tropper får kun 12 ugers træning, før de bliver udsendt i Ukraine, men potentielle rekrutter i alle aldre får ikke nogen viden om Ruslands svimlende tab.

Chefen for Storbritanniens væbnede styrkers admiral Sir Tony Radakin sagde, at efterretningsrapporter viser, at Putin har mistet 50.000 soldater siden februar-invasionen med mere end 1.700 ødelagte kampvogne.

Yderligere 20.000 soldater er blevet efterladt med livsændrende skader med 3.000 flere meldt savnet. Det skriver Daily Star.

Den tidligere britiske hærofficer Dan "Dinger" Bell sagde, at den russiske hær var stor, men ikke veluddannet og begrænset til gammeldags Warszawapagt-taktik for at tackle fjender frontalt.

Kreml har nu fundet på en bizar undskyldning for, hvorfor invasionen mislykkes - Ukraine har "overmenneskelige dræbermaskiner" skabt under "hemmelige eksperimenter" i amerikansk drevne laboratorier.