Putin viser 'Hitler-tendenser': Opretter landsdækkende ungdomsgruppe

Ukraine-krisen

15/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Putin godkender over 100 nye love på en dag, herunder Hitler-agtig ungdomsgruppe.

Mens Kreml har travlt med at udkæmpe en fysisk krig i Ukraine, fortsætter man derhjemme også sin krig mod internettet og såkaldte "fremmede påvirkninger".

Lov mod sanktioner

Nogle af de love, som blev godkendt af den russiske præsident, var direkte i forbindelse med situationer, der opstod af krigen i Ukraine.

En lov blev indført for direkte at bekæmpe spørgsmålet om yderligere eller fremtidige sanktioner, der pålægges Rusland og russiske oligarker, ved at vedtage et lovforslag om klassificering af Ruslands udenlandske valutareserver.

Lovforslaget gør nu størrelsen og værdien af ​​Ruslands guld- og valutareserver til en statshemmelighed for at gøre det mere udfordrende at håndhæve sanktioner.

Siden begyndelsen af ​​invasionen af ​​Ukraine i februar, har Vesten implementeret nok sanktioner til at indefryse cirka 250 milliarder pund af Ruslands udenrigsreserver.

Journalister kan holdes personligt ansvarlige

Nogle af lovene blev også brugt til at slå ned på "fremmed indflydelse" og derfor på desertering af Kreml og Rusland. Det skriver Express.

Loven om "udenlandske agenter" betyder, at myndigheder i Rusland kan stemple dem, de anser under "udenlandsk indflydelse", som en "udenlandsk agent", selv i mangel af beviser for udenlandsk finansiering.

Ligeledes har loven nu fastslået, at de, der hopper af Rusland i en væbnet konflikt, vil blive opfattet som forræderiske, hvilket medfører en straf på 12-20 år i en fængselskoloni.

Journalister kan holdes personligt ansvarlige for at cirkulere information, som "miskrediterer brugen af ​​den russiske hær" eller opfordrer til protester.

Putins "nye pionerer"

En af de mere bekymrende love er oprettelsen af ​​en ny landsdækkende ungdomsgruppe af Putins 'nye pionerer', som minder uhyggeligt om Hitlerjugend.

Bevægelsen, der skaber denne gruppe, vil blive kaldt 'Den Store Forandring' og vil være fuldstændig under præsidentens kontrol, og medlemskab er teoretisk set frivilligt.

Gruppen er åben for børn fra de er seks år, indtil de afslutter skole eller teknisk skole eller college, og i udkastet til lovforslag er det for "den omfattende åndelige, moralske, intellektuelle og fysiske udvikling af børn" og at uddanne dem om " patriotisme, medborgerskab og respekt for deres ældre”.