Putin i 'hemmeligt' møde

Ukraine-krisen

07/03/2022

Skrevet af Redaktionen

Der er kommet uventet hjælp i forsøget på at få stoppet krigen i Ukraine.

Der er tale om den israelske premierminister, Naftali Bennett, der meget ‘hemmeligt’ har taget turen fra Israel til Rusland, hvor han har holdt samtaler med den russiske præsident, Vladimir Putin.

Det er Ukraine, der har forsøgt at bede Israel om at være et slags mellemled, da den israelske regering har gode forbindelser i både Ukraine og Rusland, og derfor skal han nu forsøge at mægle mellem de to parter.

Naftali Bennett har ifølge Reuters talt med den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskiy tre gange i løbet af weekenden, inden han efterfølgende skulle have taget til Kreml i Rusland for at mødes med Vladimir Putin.

Naftali Bennett skulle angiveligt have siddet til bords med Vladimir Putin i intet mindre end tre timer i løbet af lørdagen.

Premierministeren har ikke fortalt detaljer om mødet med Putin, men han fortæller dog, at Israel vil fortsætte med at hjælpe, selvom der ikke er stor sandsynlighed for, at det vil lykkes.

“Vi vil fortsætte med at hjælpe, hvor end dette er anmodet om, selvom chancerne ikke er store,” lyder det fra premierministeren ifølge Reuters.

Derudover fortæller Naftali Bennett også, at han ser det som sin moralske pligt at gøre ethvert forsøg, så længe der bare er en spinkel chance for, at det kan komme til at gøre en forskel.

Efter den israelske premierminister vendte retur fra sit møde med Putin, skulle han have holdt samtaler med flere ledere fra en række lande. Derefter skulle han søndag have talt i telefon med Putin igen.