Putin holder 'krigstale' i anledning af otte-året for annekteringen af Krim

Ukraine-krisen

19/3/22 | 10:28

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Rikki Jørgensen

Mens russiske soldater mister livet på slagmarken i Ukraine, har Putin travlt med at fortælle russerne, at invasionen af Ukraine er en heltemodig aktion, og at de russiske styrker er i gang med at befri Ukraine.

På et fyldt fodboldstadion i Moskva, hvor der tilsyneladende var store køer for at komme ind og fejre otteårsdagen for annekteringen af Krim, afholdt Vladimir Putin en tale til det russiske folk.

Titusindvis af deltagere fik fortalt, hvorfor Ukraines "heroiske militæroperation" er en nødvendighed.

Ifølge flere eksperter var Putins tale både barsk og konfronterende. Vladimir Putin vil vise verden, at han ikke giver op, og at et samlet Rusland står bag ham i bestræbelserne på at indtage Ukraine.

”Vi ved, hvad vi skal gøre, hvordan vi skal gribe det an, og hvad de dermed forbundne omkostninger er. Men vi vil nå alle vores mål," sagde Putin i sin tale. "Vores kæmpende soldater demonstrerer Ruslands samhørighed. De hjælper hinanden skulder ved skulder. Og når det er nødvendigt, bruger vores brødre deres kroppe som skjolde for at beskytte hinanden mod kugler."

Putin insisterede på nødvendigheden af ​​den russiske operation. Ifølge præsidenten er pro-russiske ukrainere i Donbas-regionen og andre dele af det sydøstlige Ukraine blevet "grusomt forfulgt" siden magtskiftet i 2014.

Ligeledes udtalte Putin, at det regnes for et amerikansk ledet kup, at den pro-russiske præsident blev væltet under massedemonstrationer i Kiev.

"Vi skal forsvare os mod det folkedrab, der finder sted mod etniske russere i Ukraine," Udtalte Putin.

Mens Vlamimir Putin talte dunder, vejrede de russiske flag på tilskuerpladserne, mens publikum taktfast råbte "Rusland, Rusland, Rusland!"

Med talen gentog Putin sit budskab om, at Ukraine skal befries for nazisme, og selvom logikken ikke hænger sammen, så var der ikke kritiske røster på plads i Moskva.

Flere eksperters analyser af talen pointerer, at Putin vil vise, at folket står bag ham, at folket støtter krigen. På den måde vil han vise verden, at han ikke vil give efter. Putins tale beskrives som en rigtig "krigstale".