Putin har igen snakket med Macron og Scholz

Ukraine-krisen

10/3/22 | 12:26

Skrevet af Rikki Jørgensen

Krigen buldrer løs i Ukraine. I kulissen forsøger Europas mest magtfulde statsledere at finde en løsning sammen med Vladimir Putin. Igen i dag har Frankrig og Tyskland været på kald med Putin, men indtil videre er der ikke kommet noget frugtbart ud af samtalerne.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, den franske præsident, Emmanuel Macron, og den tyske kansler, Olaf Scholz, har igen i dag diskuteret situationen i Ukraine under et telefonopkald.

En talsmand for Kreml, Dmitry Peskov, har fortalt russiske nyhedsbureauer om samtalen. Samme oplysninger kommer fra det franske præsidentkontor.

Under samtalen skulle Macron og Scholz have krævet, at der indføres en øjeblikkelig våbenhvile i Ukraine. Ligeledes er det Europas forhåbning, at der findes fred gennem forhandlinger mellem Ukraine og Rusland.

Begge statsoverhoveder har tidligere snakket med præsident Putin efter Ruslands invasion af Ukraine. Senest for to uger siden - den 24. februar.

Ifølge det franske præsidentkontor har de tre statsledere aftalt, at de skal have yderligere kontakt de kommende dage.

Også Finlands præsident skal tale med Vladimir Putin.

"På trods af alt betragter vi det stadig som værende vigtigt at holde kontakten til Rusland ved lige," sagde præsident Niinistö på et pressemøde.

Der er ikke nogle oplysninger om, hvad Ruslands syn på samtalerne er, og om en diplomatisk løsning af krigen i Ukraine rykker nærmere.