Putin har erklæret sejr

Ukraine-krisen

05/07/2022

Skrevet af Kathrine Frich

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har netop erklæret sejr.

Det er en tilfreds Vladimir Putin, der ifølge det britiske med The Guardian har erklæret sejr.

Den russiske præsident har erklæret sejr i den østlige ukrainske region, Luhansk, og han har nu bedt de russiske tropper om at hvile sig, og øge deres kampkapacitet.

Sejren er blevet erklæret en dag efter, at de ukrainske styrker valgte at trække sig fra deres sidste højborg i den østukrainske provins.

Dette gjorde de søndag aften fra byen Lysychansk i Luhansk-regionen, som Putin mener, han har overtaget.

Det næste mål er Donetsk-region, som Putins russiske tropper ligeledes forsøger at erobre.

Operationen er afsluttet

Mandag oplyste den russiske forsvarsminister Sergei Shoigu, at Putin har meldt ud, at operationen i Luhansk er afsluttet. Den russiske præsident skulle have sagt, at de militære enheder der har deltaget aktivt har opnået succes, og nu bør de hvile sig og derefter øge deres kampkapacitet.

Dette så de kan være klar til at indtage Donetsk-regionen.

Ifølge The Guardian, så kontrollerer russerne cirka halvdelen af Donetsk.

Den ukrainske guvenør i Luhansk,. Serhiy Haidai, beretter ifølge The Guardian, at Donetsk-byerne, Sloviansk og Bakhmut vil komme under kraftige angreb fra russerne.

"Tabet af Luhansk-regionen er smertefuldt, fordi det er Ukraines territorium," sagde guvenøren til Reuters, inden han fortsatte:

”For mig personligt er det her noget særligt. Dette er hjemlandet, hvor jeg blev født, og jeg er også leder af regionen." slutter han.