Putin er paranoid: Kan blive væltet af hemmelig plan

Ukraine-krisen

29/06/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Putin kan blive vippet af pinden af et dødbringende komplot, iværksat af hans nærmeste allierede.

Daniel Hoffman, en tidligere stationschef i Moskva, mener, at Putins position vil være i fare, hvis krigen i Ukraine mislykkes - med en plan om at fjerne ham.

Putin er tidligere blevet set med sine ben dækket af et tykt tæppe, og så ud til at ryste ukontrolleret under et møde med den hviderussiske diktator Alexander Lukasjenko.

Men Hoffman mener, at der er tre nøglefigurer at holde et vågent øje med, hvis den russiske præsident bliver udskiftet. Det skriver The Sun.

De er forsvarsminister Sergei Shoigu, der har spillet en afgørende rolle under Ruslands krig i Ukraine; Nikolai Patrushev, chefen for Putins sikkerhedsråd; og Alexander Bortnikov, direktøren for Ruslands hemmelige efterretningstjeneste FSB.

Nyt angreb i Kharkiv

Flere mennesker har mistet livet, efter at Ukraines nordøstlige Kharkiv-region for nylig har været under kraftig russisk bombardement.

Oleh Syniehubov, den regionale leder, siger, at området blev beskudt igen natten over.

Siden starten af ​​invasionen af ​​Ukraine har tropper ødelagt 4.019 boliger, 97 medicinske faciliteter og 427 uddannelsesinstitutioner.

Man mener, at præsident Zelensky vil opfordre verdensmagterne til at optrappe deres støtte til Ukraine, når han taler til G7-topmødet på i dag, mandag.

USA's præsident Joe Biden og hans kolleger fra gruppen af ​​syv rige demokratier, der mødtes i de bayerske alper, har understreget deres enhed i lyset af Ruslands aggression - selv om det situationen forværres.

Zelensky var indstillet til at slutte sig til lederne af USA, Tyskland, Storbritannien, Frankrig, Italien, Japan og Canada via videolink i dag kl. 10:00.