Problemer for den russiske hær: Kæmper med vådt toiletpapir

Ukraine-krisen

07/06/2022

Skrevet af Kathrine Frich

De russiske tropper er røget ind i problemer med opblødt toiletpapir

Den russiske hær er så dårligt udstyret, at tropper endda står over for en kamp med gennemblødt toiletpapir.

Afsløringen kommer fra en russisk soldat, der har overlevet måneders krig. Hans kommentarer blev rapporteret af den krigsvenlige russisk blogger Fighting Cat Murz.

Det er de små ting der tæller

"Toiletpapiret, der har rejst halvvejs i silende regn i lastbiler med utætte tage, er selvfølgelig helt gennemblødt," sagde han.

"Våd toiletpapir virker måske ikke en stor sag, men når du er indlejret i en kampzone, kan de mindste ting få den største betydning," lød det fra en tidligere britisk soldat, som kæmpede i Afghanistan.

Den russiske soldat bebrejdede også Putins inkompetente befalingsmænd for at "ødelægge deres egne styrker," og tilføjede: "Tabene er enorme, vanskelighederne er monstrøse."

I overensstemmelse med andre rapporter

Det amerikanske institut for undersøgelse af krig sagde, at udskriften ikke kunne verificeres, men dens beskrivelse af dårlig russisk militærledelse og utilstrækkeligt udstyr var i overensstemmelse med andre rapporter.

"Disse forhold er sandsynligvis en væsentlig medvirkende faktor til russisk demoralisering og den voksende afvisning af soldater til at vende tilbage til frontlinjeenheder," lød det i rapporten.

Rapporter fra Daily Star indikerer, at generalmajor Roman Kutuzov og generalløjtnant Roman Berdnikov begge blev dræbt i Donetsk-regionen under et ukrainsk bagholdsangreb.

Dette bringer dødstallet for russisk militærtoppe til 12 generaler.

Rusland har endnu ikke officielt erklæret et antal for soldater tabt i krigen. Den sidste opdatering kom den 25. marts, men siden har der ikke været nogen opdateringer.

Ukraines bagholdsangreb på de to generaler efterlader 12 topembedsmænd døde samt 49 oberster dræbt under krigen i Ukraine, hvilket giver hårde slag mod Putins tropper.