Omtumlet og harkende Putin puster til rygter om alvorlig sygdom

Ukraine-krisen

19/05/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

I en video, der blev vist på russisk tv, vises en tilsyneladende omtumlet og sløv Vladimir Putin, der både harker og har gentagende opstød. Videoen udløser nye rygter om hans helbred, og særligt rygterne om kemoterapi tager fat.

Under et møde med Sergey Chemezov, så Vladimir Putin ud til at kæmpe sig gennem samtalen, der blev tv-transmitteret.

Billederne udløser ny spekulationer om præsidentens helbred efter gentagne påstande om, at han er i behandling for kræft.

Den russiske præsidents ansigt så oppustet ud, og hans hage hvilede på brystet. Samtidig greb han fat i bordet foran sig under samtalen med Sergey Chemezov. Chemezov er chef for den statsejede forsvarsgigant Rostec, det skriver bl.a. The Sun.

Flere gange under samtalen måtte præsidenten bøje sig forover og han kæmpede tilsyneladende med at tale.

Denne optræden puster nok engang til de vedvarende rygter om Putins helbredstilstand. Lige fra krigens begyndelse har der været spekuleret i præsidentens helbred.

Insidere fra Kreml hævder, at Putin har blodkræft. Det kan også være med til at forklare hans nylige oppustede udseende og uberegnelige adfærd.

Fik drænet væske

I går kom det ligeledes frem, at Putin fik drænet væske fra maven.

En anti-Putin-kanal på besked-appen General SVR, som angiveligt drives af en insider i Kreml, delte tirsdag teorier om et møde, som Putin angiveligt havde holdt i fredags. Natten mellem torsdag den 12. maj til fredag ​​den 13. maj gennemgik Putin en kirurgisk procedure for at fjerne væske fra hans underliv.

Her var teorien, at Vladimir Putin ikke holdt mødet i realtid. At introduktionen var forudindspillet, og en del af mødet blev afholdt ved hjælp af computergrafik og Deepfake-teknologi for at skabe illusionen om Putins tilstedeværelse.

Hvad tror du? Er alle disse rygter om Putins sygdom bare vestlig propaganda eller er der noget om snakken?