Ny vild propagandavideo: Putin er julemanden

Ukraine-krisen

23/12/2022

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

i videoen besøger julemands-Putin et barn i vesten og redder ham fra "pige"-gaver

Den russiske præsident Vladimir Putin er blevet portrætteret som julemanden i en anti-vestlig propagandavideo udgivet på landets sociale medier.

Det skriver Daily mail

Filmen - lavet af et produktionsselskab kaldet Signal - skildrer 'Santa Putin', der bytter et fotografi af et barns forældre af samme køn med et af en mor og far, og forærer drengen, der bliver opdraget som pige, en fodbold, legetøjsbiler og en trommesæt.

Videoen taler ind i russiske fordomme om Europa og USA, som er blevet drevet af pro-Kremlin-propagandister under krigen i Ukraine for at fremstille konflikten som et værdisammenstød mellem Rusland og Ukraines vestlige allierede.

Klippet har fået stigende popularitete på sociale medier i Rusland, siden det blev lagt ud, og det har givet den russiske leder en propagandagave, da det pinligt blev afsløret, at Kinas Xi Jinping krævede en skriftlig forklaring fra Putin om, hvornår han planlægger at afslutte sin krig i Ukraine.

Ønsker sig mor og far til jul

Klippet viser en dreng i Vesten, der skriver og tegner et billede til julemanden og ønsker sig traditionelt #mandligt" legetøj samt en mor og far.

På tegningen har barnet i fiktionen tegnet sig selv hånd i hånd med en kvinde og en mand. Billeder på kaminhylden i barnets hjem viser, at han i øjeblikket har 'Forælder 1' og 'Forælder 2' - som begge viser sig at være mænd.

Drengen græder over tilsyneladende at blive tvunget til at klæde sig som en pige, utilfreds med en halskæde og hårbånd, som han kasserer i afsky.

Kameraet dvæler ved bøger i barnets komfortable hjem og viser fiktive titler som 'Straight into Gay', 'Render me, Gender me' og 'Growing up Gay'. Det viser også, at rummet, drengen er i, har begrænset julepynt. Der står et juletræ i hjørnet, men det har ingen lys tændt.

"drenge"-legetøj

Efter at have skrevet brevet til julemanden og lagt det i sin strømpe over pejsen, falder barnet - iført lyserød pyjamas - i søvn på sofaen.

Så dukker en hvidskægget julemand op med et ansigt, der ligner Putins. Da han ankommer, begynder den russiske komponist Pjotr ​​Iljitsj Tjajkovskijs 'Dance of the Sugar Plum Fairy' - fra Nøddeknækkeren - at spille.

Med en rød strømpe bliver 'Santa Putin' derefter vist, hvor han bevæger sig rundt i lokalet, skifter dekorationer ud og erstatter genstande, der anses for at være pigede, med gaver, som videoskaberne anser for at være mere egnede til en dreng.

Du kan se den vilde video nedenfor