Nu vil Ukraine bytte med Rusland

Ukraine-krisen

13/04/2022

Skrevet af Rikki Jørgensen

I går kom det frem, at Ukraine havde taget en af Ruslands nære venner til fange. Ukraines præsident Volodimir Zelenskij foreslår i en videotale, at Putins kammerat byttes for ukrainske krigsfanger.

Den ukrainske politiker Viktor Medvedtjuk, der er udtalt prorussisk og en af Vladimir Putins personlige venner, kom i ukrainsk varetægt mandag.

Den ukrainske præsident sagde i en videotale sent tirsdag aften, at en byttehandel med Medvedtjuk er en vigtig mulighed, som Ukraine skal overveje. I retur vil Ukraine have flere krigsfanger tilbage fra russisk fangeskab.

Viktor Medvedtjuk vurderes til at være Putin nærmeste allierede i Ukraine og en nær ven.

Mandag blev Viktor Medvedtjuk taget til fange af ukrainske styrker, og landet fremviste hurtigt deres nye og værdifulde fange iført håndjern.

Medvedtjuk blev taget til fange under en særlig operation, og Præsident Zelenskij roser sine styrker for at fanget den prominente herre.

Ifølge den britiske avis Guardian har oppositionspolitikeren og oligarken været væk fra krigens begyndelse. Her var han egentlig under husarrest, idet han blev efterforsket for anklager om landsforræderi.

Han slap dog fri, da krigen begyndte.