Nu skal Ukraine og Rusland forhandle igen

Ukraine-krisen

03/03/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Torsdag morgen gør Ruslands og Ukraines delegationer sig klar til forhandlinger.

I mandags, d. 28. februar, mødtes Ruslands præsident, Vladimir Putins, og Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskijs, repræsentanter for første gang og forhandlere, siden invasionen startede sidste torsdag, d. 24. februar. 

Forhandlingerne fandt sted i Hviderusland og varede flere timer, men de to parter kommer desværre ikke frem til det helt store.

Positivt var det dog, at forhandlingerne ikke brød sammen, og at de to parter besluttede at mødes igen og forhandle videre på et senere tidspunkt. 

Det tidspunkt er nu endelig kommet. Det skriver TV2

Ifølge Reuters er Putins udsending lige nu (kl 8:00) allerede på plads på det aftalte mødested, som ikke kendes præcis, men som menes at være i Hviderusland nær den polske grænse. 

Én af Zolenskijs rådgivere, Mykhailo Podolyak, har forklaret til Reuters, at den ukrainske delegation er på vej til mødestedet, og forhandlingerne forventes altså derfor at starte når som helst. 

Formålet med mødet er at skabe våbenhvile mellem de to parter, men det kan godt blive svært. 

Rusland har nemlig tidligere forlangt at Ukraine overgiver sig, og Ukraine har ligeledes krævet, at Rusland trækker alle russiske soldater ud af landet. 

Hverken Putin eller Zolenskij selv deltager ved forhandlingerne.