Medie: Putin har tre år tilbage at leve i

Ukraine-krisen

29/05/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

En russisk efterretningskilde hævder, at Vladimir Putin har en 'alvorlig og fremskreden kræft', og at hans 'lemmer ryster ukontrolleret'.

Vladimir Putin har kun tre år tilbage at leve i. Det har han ifølge en russisk efterretningskilde fået at vide at læger. Det skriver det britiske medie Mirror.

En FSB-officer har hævdet, at den russiske præsident, der er 69 år gammel, er blevet ramt af en 'alvorlig form for hurtigt fremskreden kræft'.

"Han har ikke mere end to til tre år til at leve i," tilføjede kilden, der også sagde, at den alvorlige sygdom har betydet, at Vladimir Putin også er ved at miste synet.

"Vi får at vide, at han lider af hovedpine, og når han dukker op på tv, har han brug for papir, hvor alt er skrevet med store bogstaver, for at læse, hvad han vil sige," sagde han.

"De er så store, at hver side kun kan rumme et par sætninger. Hans syn er alvorligt forværret. Og hans lemmer ryster nu også ukontrolleret."

I sidste uge mødtes Putin med den hviderussiske præsident, Alexander Lukasjenko, i Sochi. Her blev det fanget på kamera, at han drejede sine fødder på akavet vis, da han skulle sætte sig ned.

Ugen inden da, blev det også spottet, at han lavede underlige bevægelser på tv. Dette har blandt andet ført tik spekukationer om, at han lider af Parkinsons og MS, foruden den alvorlige kræftsygdom.

"Han har flere alvorlige sygdomme, hvoraf en er kræft," har Kyrylo Budanov, der er chef for hovedefterretningsdirektoratet i Ukraines forsvarsministerium, også hævdet.

Putins terminale diagnose kom frem i en hemmelig besked fra den russiske spion til FSB-afhopperen Boris Karpichkov, der nu gemmer sig for Putins snigmordere i Storbritannien.

Kilden fortalte ham, at Putin er nødt til at skele til selv de store bogstaver, han får, og at han skræmmer personalet med pludselige humørskift.

"Han vil ikke bære briller, fordi det ville være et tegn på svaghed," lød det fra kilden.

"Han plejede at være rolig med underordnede, men nu har han udbrud af ukontrolleret raseri. Han er gået helt amok og stoler næsten ikke på nogen."

I sidste uge blev flere kilder fra Kreml citeret for at have fortalt, at Vladimir Putin for omtrent 14 dage siden gennemgik en vellykket kræftoperation.

Tidligere MI6-officer Christopher Steele har desuden udtalt, at Putin er blevet så skrøbelig, at han ikke kan holde møder uden pauser til behandling.

"Han er konstant ledsaget rundt på stedet af et hold læger," sagde Steele.

"Kreml er lidt ligesom et hajbassin. De svømmer alle rundt, og hvis de lugter blod i vandet, begynder de at slås."

Det er angiveligt blevet så slemt, at højtstående personer, der er tætte med Vladimir Putin, er begyndt at tale om, hvem der skal være hans efterfølger.

Favoritten skulle angiveligt være 49-årige Aleksey Dyumin, der er guvernør i Tula-regionen nær Mosvka. Han har tidligere været chef for præsidentens livvagt, og hævder, at han har reddet Putin fra en bjørn.

Med i kampen om at tage over efter Putin, er også 52-årige Astrakhan-guvernør Igor Babushkin samt den 44-årige Dmitry Patrushev, der i dag er landbrugsminister.

Sidstnævnte er søn af Putins ven, Nikolai Patrushev, der er tidligere FSB-chef, som nu er leder af det russiske sikkerhedsråd.